« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
PORT AU PRINCE

Bush i Clinton zajedničkim snagama za Haiti

Dvojicu bivših predsjednika je sadašnji predsjednik SAD-a Barack Obama imenovao koordinatorima za prikupljanje pomoći Haitiju

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

George Bush

,

Bill Clinton

,

Haiti

,

potres

Bivši američki predsjednici George Bush i Bill Clinton posjetili su u ponedjeljak glavni grad Haitija koji je razoren katastrofalnim potresom 12. siječnja.

Dvojicu bivših predsjednika je sadašnji predsjednik SAD-a Barack Obama imenovao koordinatorima za prikupljanje pomoći Haitiju. Nakon susreta s haićanskim predsjednikom Rene Prevalom njih dvojica su posjetila šatorsko naselje u kojem je smješteno oko 60.000 stanovnika koji su ostali bez krova nad glavom.

Clinton je rekao kako se nada da će uspjeti ujediniti napore svih humanitarnih agencija i organizacija koje žele pomoći stanovništvu Haitija. Bush je naglasio da je cilj njihova posjeta dobiti informacije "iz prve ruke" te "podsjetiti američki narod da na Haitiju ima ljudi koji pate te da još treba dosta toga napraviti". U potresu je poginulo oko 230.000 osoba a oko 1,3 milijuna ih je ostalo bez krova nad glavom. Velika donatorska konferencija za Haiti bi se trebala održati u sjedištu UN-a u New Yorku 31. ožujka. (hina/metro-portal)

22.03.2010. 23:21:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh