« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
KRAJ SE NE NAZIRE

Ashton oštro osudila sukobe na Zapadnoj obali

EU vrši pritisak na Izraelce i Palestince da započnu mirovne pregovore, ali rast napetosti i oružani sukobi posljednjih dana tu mogućnost čine sve teže ostvarivom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

EU

,

Izrael

,

Palestina

,

Catherine Ashton

Visoka predstavnica Europske unije za vanjsku politiku Catherine Ashton u ponedjeljak je osudila sukobe na Zapadnoj obali u kojima su najmanje tri osobe izgubile život dok ministri vanjskih poslova članica EU-a traže načine za ponovno pokretanje mirovne razgovore u regiji.

EU vrši pritisak na Izraelce i Palestince da započnu mirovne pregovore, ali rast napetosti i oružani sukobi posljednjih dana tu mogućnost čine sve teže ostvarivom. "Osuđujem najnovije nasilje. Posebice sam zabrinuta nasilnim incidentima na Zapadnoj obali u posljednjih 48 sati", rekla je Ashton nakon razgovora s ministrima vanjskih poslova članica EU-a u Bruxellesu.

Izraelski vojnici su, po izvješćima, iz vatrenog oružja ubili dvojicu Palestinaca koji su u nedjelju pokušali izbosti vojnika, kratko vrijeme nakon što je umrlo palestinsko dijete pogođeno gumenim metkom u trbuh. Ubojstva "treba istražiti i duboko žalim gubitak života. Posljednja eskalacija riskira potkopati napore da se dvije strane nađu na pregovorima što je najviši cilj", rekla je Ashton. (hina/metro-portal)

22.03.2010. 21:41:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh