« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
STANJE NA CESTAMA

Bura opet zatvorila A1 između Svetog Roka i Maslenice

Iz HAK-a upozoravaju vozače da na put kroz Gorski kotar i Liku ne kreću bez zimske opreme

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Željko Šop/Cropix)
Više o

promet

,

snijeg

,

HAK

,

stanje na cestama

,

bura zatvorena A1

,

zimska oprema

Za sav je promet zbog bure zatvorena dionica autoceste A1, između čvorova Sveti Rok i Maslenica, a državnom cestom D54 Maslenica-Zaton Obrovački i dionicom Jadranske magistrale (D8), od Karlobaga do Svete Marije Magdalene prometuju samo osobna vozila, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Paškim mostom zabranjen je promet za I. skupinu vozila, to jest motocikle, autobuse na kat i vozila s kamp prikolicama, a dionicom Jadranske magistrale (D8), od Bakra do Karlobaga i za II. skupinu, odnosno vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Dionicom autoceste A1, od čvora Gospić do tunela Sveti Rok, zbog snijega se vozi uz ograničenje brzine od 40 km/h.

Iz HAK-a upozoravaju vozače da na put kroz Gorski kotar i Liku ne kreću bez zimske opreme te da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama.

Jedini mogući pravac kojim se trenutno mogu kretati kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama iz unutrašnjosti prema Dalmaciji je autocestom A1 do čvora Sveti Rok i dalje državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina, te obrnuto (D50 i D27).

Zimski uvjeti vrijede i na cestama Samoborskog i Žumberačkog gorja.

Na graničnim prijelazima nema promet je rijedak.

U prekidu je trajektna linija prema otoku Pagu: Prizna-Žigljen i katamaranske linije: Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Vis-Split, Split-Bol-Jelsa, Split-Hvar-Korčula, Novalja-Rijeka i Mali Lošinj-Rijeka. Ostali trajekti i katamarani plove redovito. (hina/metro-portal)

04.03.2010. 20:57:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh