« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci
STANJE NA CESTAMA

Bura i mokri kolnici ometaju promet

Jak vjetar na uobičajenim mjestima na A1 i A3 i mokri kolnici u cijeloj zemlji usporit će popodnevnu smjenu s mora

Kiša je oprala veći dio Hrvatske
Kiša je oprala veći dio Hrvatske (HAK)
Više o

bura

,

HAK

,

stanje na cestama

,

stanje u prometu

Zbog bure, na dionici Jadranske magistrale (D8) od Bakra do Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a od Novog Vinodolskog do Svete Marije Magdalene dodatno i za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Jak vjetar puše na dionicama autocesta: A1 između mosta Maslenice i južnog ulaza u tunel Sveti Rok te A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovice i tunela Tuhobića. Vozi se uz ograničenja brzine, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Gorskom kotaru, Lici, Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Upozoravamo vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac počela je s radom naplatna postaja Ježevo, dok se na čvoru Ivanja Reka prestaje s naplatom cestarine. Korisnici koji su do sada koristili naplatnu postaju Rugvica i dalje će moći koristiti izlaz Rugvica, međutim neće se naplaćivati cestarina.

U poslijepodnevnim satima u nedjelju pojačan će promet biti u smjeru unutrašnjosti, odnosno sjevera. Posebice će se gust promet osjetiti na autocesti A1, na prilazima naplatnim kućicama u Lučkom i na A3, kod Ježeva, te na A2 Zagreb-Macelj, od Jankomira do Zaprešića i na naplati Trakošćan.

Povremeno, vrlo gust promet imat ćemo na Istarskom ipsilonu te na Jadranskoj magistrali ( D8), posebice od Omiša do Kaštela i Ličkoj magistrali ( D1), uglavnom od Korenice do Karlovca.

07.07.2013. 09:07:46
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    ruzica werner
    16.04.2014. 04:14
    dali je to prognoza za 16.04,2014
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh