Metro-portal.hr

objavljeno 07.07.2013. 09:07:46
STANJE NA CESTAMA

Bura i mokri kolnici ometaju promet

Jak vjetar na uobičajenim mjestima na A1 i A3 i mokri kolnici u cijeloj zemlji usporit će popodnevnu smjenu s mora

Kiša je oprala veći dio Hrvatske
Kiša je oprala veći dio Hrvatske (HAK)

Zbog bure, na dionici Jadranske magistrale (D8) od Bakra do Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a od Novog Vinodolskog do Svete Marije Magdalene dodatno i za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Jak vjetar puše na dionicama autocesta: A1 između mosta Maslenice i južnog ulaza u tunel Sveti Rok te A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovice i tunela Tuhobića. Vozi se uz ograničenja brzine, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Gorskom kotaru, Lici, Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Upozoravamo vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac počela je s radom naplatna postaja Ježevo, dok se na čvoru Ivanja Reka prestaje s naplatom cestarine. Korisnici koji su do sada koristili naplatnu postaju Rugvica i dalje će moći koristiti izlaz Rugvica, međutim neće se naplaćivati cestarina.

U poslijepodnevnim satima u nedjelju pojačan će promet biti u smjeru unutrašnjosti, odnosno sjevera. Posebice će se gust promet osjetiti na autocesti A1, na prilazima naplatnim kućicama u Lučkom i na A3, kod Ježeva, te na A2 Zagreb-Macelj, od Jankomira do Zaprešića i na naplati Trakošćan.

Povremeno, vrlo gust promet imat ćemo na Istarskom ipsilonu te na Jadranskoj magistrali ( D8), posebice od Omiša do Kaštela i Ličkoj magistrali ( D1), uglavnom od Korenice do Karlovca.

07.07.2013. 09:07:46
http://metro-portal.hr/bura-i-mokri-kolnici-ometaju-promet/79141/