« Svijet
objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci
DANKE DEUTSCHLAND

Bundestag odobrio pomoć Grčkoj

Angele Merkel uspjela je u ponedjeljak i bez oslanjanja na glasove oporbe u njemačkom parlamentu dobiti odobrenje za pomoć Grčkoj

Fotografija vijesti
Više o

Angela Merkel

,

Bundestag

,

grčka kriza

Njemačka kancelarka uspjela je bez oslanjanja na glasove oporbe u njemačkom parlamentu dobiti odobrenje za pomoć Grčkoj, no nije dobila broj glasova potreban za uvjerljivu pobjedu.

Odluka, o kojoj je u Bundestagu glasovalo 496 nazočnih od 591 zastupnika, o 130 milijardi eura vrijednom programu pomoći Grčkoj usvojena je s bez teškoća. No iako je vladajuća koalicija desnog centra uspjela dobiti većinu od 304 glasa nije uspjela dobiti 311 glasova što bi se smatralo uvjerljivom pobjedom, simboličnim pragom koji se naziva "kancelarovom većinom".

Iako je glavna oporba s lijevog centra glasovala za grčki paket, 90 zastupnika je bilo protiv a devetero suzdržanih.

Neki zastupnici iz kancelarkine koalicije desnog centra postaju sve kritičniji spram napora da se Grčka zadrži u eurozoni a jedan od njenih ministra prošlog je vikenda rekao da su izgledi Grčke za oporavak veći van eurozone. No Angela Merkel je prije glasovanja je rekla da bi bi bilo "lakoumno" od nje izložiti Njemačku, eurozonu i svijet nepoznatim posljedicama grčkog stečaja.

27.02.2012. 20:37:43
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh