« Kultura
objavljeno prije 7 godina i 5 mjeseci
CIKLUS

Bubnjevi kulture: Vjerovanja i slobode

Na Bubnjevima kulture „Vjerovanja i slobode" razgovarat ćemo o protezanju vjerovanja preko sukoba s onim što im se suprotstavlja

Sjajan ciklus tribnia, obavezno dođite
Sjajan ciklus tribnia, obavezno dođite (Arhiva)
Više o

močvara

,

Bubnjevi kulture

,

ciklus tribina

Udruženje studenata filozofije poziva Vas na ciklus Bubnjevi kulture, koji će se održati 29. studenog 2016. godine, s početkom u 20:30 sati, u klubu Močvara, Trnjanski nasip bb, pod naslovom Vjerovanja i slobode.

Program susreta sastoji se od dva dijela, prvog, u kojem će se uz performans voditi rasprava o temi događaja, te drugog, u kojem će se posjetitelji moći družiti uz glazbenu slušaonu. Gostujući moderator rasprave je filozof, indolog i redovnik Goran Kardaš s Filozofskog fakulteta, a performans »Povijest div(lj)ote« će izvoditi eksperimentalna studentska grupa s Filozofskog fakulteta.

Na Bubnjevima kulture „Vjerovanja i slobode" razgovarat ćemo o protezanju vjerovanja preko sukoba s onim što im se suprotstavlja. Zašto se to uopće događa? Koliko slobode u tom vjerovanju pripada drugima i različitima? Koliko vjerovanje i sloboda imaju veze s egoizmom, relativizmom ili konformizmom? Stječemo li pravu slobodu tek u vjerovanju ili si vjerovanjem oduzimamo mogućnost života slobode? Što doista znači uspostaviti organizirani sustav, zašto se problem pojavljuje ne samo u religijskom življenju nego i u umjetnosti, znanosti, poslovanju? Je li sukob slobode i vjerovanja ono što nas obilježava, umjesto da to bude usklađenost? O ovim i drugim temama - uz performans, goste, glazbu i opuštenu atmosferu - na Bubnjevima kulture. Dođite!

26.11.2016. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh