Metro-portal.hr

objavljeno 26.11.2016. 12:01:00
CIKLUS

Bubnjevi kulture: Vjerovanja i slobode

Na Bubnjevima kulture „Vjerovanja i slobode" razgovarat ćemo o protezanju vjerovanja preko sukoba s onim što im se suprotstavlja

Sjajan ciklus tribnia, obavezno dođite
Sjajan ciklus tribnia, obavezno dođite (Arhiva)

Udruženje studenata filozofije poziva Vas na ciklus Bubnjevi kulture, koji će se održati 29. studenog 2016. godine, s početkom u 20:30 sati, u klubu Močvara, Trnjanski nasip bb, pod naslovom Vjerovanja i slobode.

Program susreta sastoji se od dva dijela, prvog, u kojem će se uz performans voditi rasprava o temi događaja, te drugog, u kojem će se posjetitelji moći družiti uz glazbenu slušaonu. Gostujući moderator rasprave je filozof, indolog i redovnik Goran Kardaš s Filozofskog fakulteta, a performans »Povijest div(lj)ote« će izvoditi eksperimentalna studentska grupa s Filozofskog fakulteta.

Na Bubnjevima kulture „Vjerovanja i slobode" razgovarat ćemo o protezanju vjerovanja preko sukoba s onim što im se suprotstavlja. Zašto se to uopće događa? Koliko slobode u tom vjerovanju pripada drugima i različitima? Koliko vjerovanje i sloboda imaju veze s egoizmom, relativizmom ili konformizmom? Stječemo li pravu slobodu tek u vjerovanju ili si vjerovanjem oduzimamo mogućnost života slobode? Što doista znači uspostaviti organizirani sustav, zašto se problem pojavljuje ne samo u religijskom življenju nego i u umjetnosti, znanosti, poslovanju? Je li sukob slobode i vjerovanja ono što nas obilježava, umjesto da to bude usklađenost? O ovim i drugim temama - uz performans, goste, glazbu i opuštenu atmosferu - na Bubnjevima kulture. Dođite!

26.11.2016. 12:01:00
http://metro-portal.hr/bubnjevi-kulture-vjerovanja-i-slobode/101547/