Brzinska dijeta pomoću grožđa
Iako se smatra da je grožđe preslatko da bi bilo uključeno u redukcijsku dijetu - nije tako
Dijeta pomoću grožđa zdrava je za organizam jer je grožđe puno vitamina, minerala i sekundarnih biljnih sastojaka.
Osim što su bogati vitaminom B koji jača živčani sustav, grozdovi smanjuju razinu stresa u tijelu i idealan su prirodni lijek protiv tzv. sindroma izgaranja.
Ujedno unaprjeđuju funkcije jetre i djeluju na organizam kao antioksidans, dok organska voćna i salicilna kiselina iz tijela izvlače prekomjernu tekućinu.
Jod i mangan potiču sagorijevanje masnoća, a crveno grožđe dodatno smanjuje želju za slatkim i štiti od napadaja prejedanja.
U kori i sjemenkama grožđa nalaze se vlakna koja sadrže mnogo antioksidansa koji smanjuju rizik od kardiovaskularnih bolesti i mogu smanjiti visinu krvnog tlaka i kolesterola do 14%.
Dijeta pomoću grožđa predviđa prilagođene obroke za doručak, ručak i večeru, a dva puta dnevno na meniju je i dodatna porcija grožđa od 125 grama.
Ručak i večera ne smiju imati po više od 350-400 kalorija, ali obavezno moraju sadržavati do 100 grama crnog ili bijelog grožđa.
Pritom je važno piti dovoljno tekućine, odnosno barem litru i pol vode dnevno.
IDEJE ZA DORUČAK (oko 250 kalorija)Voćna salata (100 g grožđa, 1 kivi), 1 nemasni jogurt, 10 g krekera
125 g svježeg sira sa 100 g grožđa i 1 kriškom kruha
30 g sira, 100g grožđa, 1 kriška kruha s tanko namazanim maslacem
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
Novi komentar