« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 mjeseca
NARAVNO ;)

Brza hrana - brza smrt... doslovno

Studija provedena na miševima pokazala je da se zasićene masnoće u krvi vežu za receptore živčanih stanica, što dovodi do upale i oponaša simptome oštećenja živaca

Izbjegavati!
Izbjegavati! (Arhiva)
Više o

masti

,

brza hrana

,

studija

Sve je već rečeno o brzoj hrani, a ljudi je i dalje jedu kao da im treba... a ne treba, naravno, jer ne samo da nije baš ni ukusna, nego nije ni zdrava. Koliko smo to puta samo rekli... no, idemo još jednom, možda shvatite...

Studija je pokazala da određene masti u brzoj hrani mogu uzrokovati nakupljanje kolesterola u arterijama, što dovodi do upale, a to je okidač za bolove u zglobovima i čini ljude osjetljivijima na bol.

Poznato je da dugotrajno jedenje brze hrane može dovesti do kronične boli, ali sada istraživači poručuju da čak i samo nekoliko takvih obroka može uzrokovati štetu.

Studija provedena na miševima pokazala je da se zasićene masnoće u krvi vežu za receptore živčanih stanica, što dovodi do upale i oponaša simptome oštećenja živaca.

Proces je primijećen nakon samo osam tjedana prehrane s visokim udjelom masti koja nije sadržavala dovoljno kalorija da bi glodavce učinila pretilima.

"Ova studija pokazuje da je dovoljno kratko vrijeme jesti masnu hranu da biste osjetili bol", izjavio je dr. Michael Burton, asistent profesora neuroznanosti na UT Dallas.

Rezultati istraživanja objavljeni su u časopisu Scientific Reports, a znanstvenici ističu da još ostaje ispitati na ljudima može li loša prehrana biti okidač za bol, čak i za pojedince koji nisu pretili i inače se zdravo hrane

29.11.2022. 09:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    29.11.2022. 11:45
    U americi ubija mcdinalds fast death
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh