« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
TREĆI SLUČAJ

Britanskom paru zbog poljupca prijeti zatvor u Dubaiju

Par je uhićen u studenom nakon prijave jedne majke koja se požalila da je njezino dijete vidjelo njihovu nepristojnost

(Shutterstock/ilustracija)
Više o

ljubljenje

,

uhićeni ljubljenje

,

ljubljenje Dubai

Britanski par uhićen u Ujedinjenim Arapskim Emiratima dok se ljubio u javnosti mogao bi završiti mjesec dana u zatvoru.

Britanac koji živi u Dubaiju i njegova prijateljica uhićeni su u studenom nakon prijave jedne majke koja se požalila da je njezino dijete vidjelo njihovu nepristojnost te su optuženi da su se ljubili i intimno dodirivali u javnosti i konzumirali alkohol, rekao je njihov odvjetnik. Za taj prekršaj određena im je kazna od mjesec dana zatvora na koju je u nedjelju žalbu uložio njihov odvjetnik. Odluka o žalbi se očekuje 4. travnja.

Njihov je odvjetnik rekao da nije bilo neprikladnog ljubljenja te da su dvoje Britanaca samo prijatelji. "Nije bilo poljupca usnama. Samo normalan pozdrav koji se ne smatra uvredljivim", rekao je odvjetnik Kalaf al-Hasani sudu, dodavši da je iskaz svjedoka bio proturječan. Par, koji je pušten uz jamčevinu, kažnjen je i novčanom kaznom u iznosu od 272 dolara zbog konzumacije alkohola.

Ovo je treći slučaj u posljednje dvije godine u kojem su Britanci dospjeli na naslovnice lokalnih novina prekršivši zakone o ćudoređu u Dubaiju. (hina/metro-portal)

14.03.2010. 18:41:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    14.03.2010. 20:25
    zašto se onda ujedinjenim arapskim emiratima ne uvedu sankcije i zašto mediji ne vrište o ljudskim pravima, pravima žena, slobodama... itd, itd, kao što to rade kada je Iran u pitanju... zato jer je ova država američki saveznik, pa onda koga briga za ljudska prava i slobodu, ne? :-P
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh