« Nogomet SP 2010.
objavljeno prije 14 godina
CAPE CLOWNS

Britanski tisak se sprda s Englezima, bijesni navijač 'oprao' igrače

Ukoliko želi proći u osminu finala, Engleska mora pobijediti Sloveniju u zadnjoj utakmici

Wayne Rooney najviše je razočarao britansku javnost
Wayne Rooney najviše je razočarao britansku javnost (Getty Images)
Više o

Fabio Capello

,

navijači

,

Engleska

,

Wayne Rooney

,

mediji

,

SP 2010.

Engleski se tisak očekivano okomio na englesku reprezentaciju koja je odigrala u Cape Townu samo 0:0 protiv Alžira u jednoj od najslabijih utakmica dosadašnjeg dijela Svjetskog prvenstva. Najviše napada doživjela je najveća zvijezda Wayne Rooney, koji je bio najslabiji igrač na terenu, te koji se nakon takmice potužio da su mu engleski navijači zvižducima ometali koncetraciju.

"Gomila smeća", stoji u naslovu Daily Mail, koji je momčad izbornika Fabia Capella nazvao "Cape Clowns" (Klaunovi iz Capea) u igri riječi s mjestom odigravanja dvoboja. Pritisak je očito slomio Waynea Rooneya čiji nastup na ovom prvenstvu zahtijeva ozbiljno istraživanje, donosi Times, uz dodatak kako se loša igra protiv SAD-a na startu SP-a pretvorila u očajno izdanje protiv Alžiraca.

>> Neraspoložena Engleska remizirala s "Pustinjskim lisicama"

"Hvala engleskoj momčadi na depresivnoj, bezglavoj, sebičnoj, očajnoj i dosadnoj igri. Zaslužili ste sve pogrde i zvižduke navijača nakon utakmice", piše The Sun, a Guardian tvrdi da "Engleska nije uspjela pobijediti najslabiju momčad na prvejstvu, te da je igra bila komična". "Fabio Capello polako dostiže reputaciju bivšeg izbornika Erikssona, a kako Engleska igra još ćemo žaliti čak i za našim najgorijim izbornikom svih vremena Steveom McClarenom," nastavlja Guardian.

Engleska u zadnjoj utakmici mora pobijediti Sloveniju ukoliko želi proći u osminu finala, a svi mediji su složni da Capello mora promjeniti taktiku, te Stevenu Gerrardu dati ofenzivniju ulogu. Barem neku utjehu britanski tabloidi su našli u porazu Nijemaca od Srbije (0:1).

Bijesni engleski navijač zaobišao je jako osiguranje i uspio se probiti do svlačionice reprezentacije Engleske gdeje je verbalno napao igrače zbog slabe igre protiv Alžira (0:0). BBC tvrdi da se navijač verbalno sukobio s Davidom Beckhamom, koji je član stručnog stožera. Glasnovornik engleske selekcije Mark Whittle kazao je kako su navijača udaljili tjelohranitelji koji štite nogometaši "Gordog Albiona".

>> Tuerk: Ne bojte se Engleza!

"Prijavili smo slučaj FIFA-i. Upravo je nevjerojatno da pored silnog osiguranja netko došeta do naše svlačionice i radi nered", kazao je Whittle. Mediji navode i da su netom prije izgreda u svlačionici bili prinčevi Harry i William. Na utakmici u Cape Townu bilo je oko 30.000 engleskih navijača. (hina/metro-portal)

19.06.2010. 11:24:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    mala_ivancica
    19.06.2010. 16:54
    A provući će se vjerojatno ipak u drugi krug iako nisu zaslužili!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh