« Nogomet SP 2010.
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
1:0 ZA PUHALJKE

Engleski navijači izgubili bitku s vuvuzelama

Iako je engleskih navijača na stadionu u Cape Townu bilo preko 30,000, nisu uspjeli nadjačati buku iritantnih puhačkih rekvizita

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

navijači

,

Engleska

,

SP 2010.

,

Cape Town

,

film Nemogući susret

Engleski nogometaši odigrali su samo 0:0 protiv Alžira, ali su engleski navijači na tribinama prelijepog stadiona Green Point u Cape Townu izgubili bitku protiv afričkih puhaljki vuvuzela.

Engleski navijači su možda i najveći mrzitelji vuvuzela na prvenstvu, na staionu ih je bilo više od 30.000, no opet svojom pjesmom nisu mogli nadjačati buku vuvuzela. "Ozračje je užasno, te stvarčice uništavaju svu drža nogometa. Kada bi ih bar puhali u trenucima kad se nešto dešava, ovako se ta jednolična čuje cijelu utakmicu i svima nama užasno ide na živce", kazao je jedan od navijača.

Prije susreta Englezi su zaposjeli barove Cape Towna, a kada su već tradicionalno krenuli na stadion, navijačke pjesme su se orile ulicama. No, čim su došli na stadion suočili su se s nepobjedivim protivnikom. "To se ne može nadjačati. Jedna puhaljka stvara buku deset navijača, pa nas je na stadionu moralo biti barem 300.000 da bi utišali te idiotske puhalice".

>> Canal+ omogućio prijenos utakmica bez zvuka iritantnih vuvuzela

>> Vuvuzele su primarno medicinski problem

Iako su izgubili utakmicu, Englezi su u jednom trenutku uspjeli nadjačati vuvuzele - na samom kraju utakmice kada su glasni zvižduci i "bu-bu-zele" ispratile lošu igru svojih nogometaša s Alžirom. (hina/metro-portal)

19.06.2010. 12:20:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh