« Nogomet SP 2010.
objavljeno prije 14 godina
RAZOČARANI OTOČANI

Neraspoložena Engleska remizirala s "Pustinjskim lisicama"

U susretu 2. kola skupine C Svjetskog nogometnog prvenstva Engleska i Alžir su u Cape Townu na stadionu Green Point odigrali 0:0

engleska alžir sp 2010.
engleska alžir sp 2010. (Getty Images)
Više o

Engleska

,

Alžir

,

SP 2010.

,

Cape Town

Engleska je pružila još jednu razočaravajući izvedbu na SP-u odigravši neriješeno protiv Alžira, pa jedni od najvećih favorita prvenstva nakon dva kola nemaju pobjedu i imaju tek jedan postignuti zgoditak. Engleska igra u utakmici s Alžirom bila je iznimno loša, s previše neraspoloženih igrača na čelu s Wayneom Ronneyem koji je odigrao sigurno najlošiju utakmicu u nacionalnom dresu.

Utakmica u Cape Townu bila je najlošija na prvenstvu jer niti Alžirci nisu pokazivali preveliku želju za napadom, iako su u prvom poluvremenu "Pustinjske lisice" nadigrali Engleze. Oba izbornika su na ovoj utakmici prominjenila vratare, koji su primili smiješne pogotke na prvim utakmicama, a kako su igrale, obje momčadi su mogle izaći na teren i bez vratara. Jedinu šansu na utakmici imao je Frank Lampard u prvom dijelu, no njegov udarac iz blizine obranio je alžirski vratar.

>> Slovenija prva u skupini nakon remija sa SAD-om

Nakon dva kola na ljestvici vodi Slovenija sa četiri boda, SAD i Engleska imaju po dva, a Alžir jedan bod. U zadnjem kolu igraju Slovenija - Engleska i SAD - Alžir, a u osminu finala mogu proći ama baš svi, no Alžircima i Englezima jedino pobjeda osigurava prolaz.

>> Podolski promašio jedanaesterac protiv Srbije i ušao u povijest

Pred 64.000 gledatelja sudio je Irmatov iz Uzbekistana.

ENGLESKA: D. James - G. Johnson, Carragher, Terry, A. Cole - Lampard, Barry (Crouch 84) - Lennon (Wright-Phillips 63), Rooney, Gerrard - Heskey (Defoe 74)

ALŽIR: M'bohli - Bougherra, Yahia, Belhadj - Kadir, Yebda (Mesbah 89), Lacen, Halliche - Boudebouz (Abdoun 74), Ziani (Guédioura 80), Matmour

                     ENGLESKA         ALŽIR
Pogoci 0 0
Udarci na vrata 15 11
Udarci u okvir 6 1
Korneri 10 3
Zaleđa 1 3
Prekršaji 13 13
Žuti kartoni 1 1
Crveni kartoni 0 0
Posjed lopte 48 52

(hina/metro-portal)

18.06.2010. 23:51:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh