« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
BRZA TRAKA GOSPODARSTVA

Britanija doskočila krizi - Povećanjem brzine na autocesti

"Povećanje ograničenja brzine na autocesti na 80 milja na sat omogućilo bi zaradu od stotina milijuna funti skraćivanjem putovanja", kazao je britanski ministar prometa

Fotografija vijesti
Više o

Velika Britanija

,

gospodarstvo

,

autocesta

,

kriza

,

povećanje brzine

Britanska vlada našla je lijek za usporavanje gospodarstva - namjerava povećati dopuštenu brzinu na autocestama.

"Vrijeme je da se Velika Britanija vrati na brzu traku svjetskog gospodarstva i preispita ograničenje brzine, koja je nakon gotovo 50 godina zastarjela s obzirom na napredak u području sigurnosti i tehnologije automobila", ocijenio je ministar prometa Philip Hammond.

Trenutno je na britanskim autocestama najveća dopuštena brzina 70 milja na sat (120 km/h), što je niže od većine zemalja kontinentalne Europe.

"Povećanje ograničenja brzine na autocesti na 80 milja na sat omogućilo bi zaradu od stotina milijuna funti skraćivanjem putovanja", kazao je Hammond, ističući da će se tim povodom pokrenuti konzultacije krajem godine, kako bi se novo ograničenje brzine uvelo 2013.

Prema podacima ministarstva prometa, gotovo polovica vozača premašuje trenutno dopušteno ograničenje. "Ako 50 posto stanovništva krši zakon svakodnevno, zakon treba preispitati", ocijenio je u petak ministar u dnevniku Times.

Udruge su upozorile da će takva mjera imati posljedice po ekologiju i smrtnost na cestama.

30.09.2011. 13:48:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh