« Svijet
objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca
NOVI KORAK

Britanija 2012. zabranjuje izlaganje cigareta na policama trgovina

Kutije cigareta neće se u Velikoj Britaniji više smjeti izlagati na policama trgovina od 2012., izvijestilo je britansko ministarstvo zdravstva,

Fotografija vijesti
Više o

Velika Britanija

,

cigarete

,

duhanski proizvodi

,

trgovine

Na taj se način želi smanjiti broj pušača u zemlji, a objava je slijedila na državni Dan nepušenja, prenosi Hina. Mjera bi, u svim većim trgovinama, trebala stupiti na snagu 6. travnja 2010., a od 6. travnja 2015. i u manjim trgovinama.

"Odvikavanje od uživanja u duhanu, nedvojbeno je jedan od najvećih izazova u sektoru javnoga zdravstva", rekao je ministar zdravstva Andrew Lansley, podsjetivši kako je "duhan odgovoran za smrti 80.000 Britanaca godišnje". "Želimo napraviti sve kako bismo pomogli ljudima da prestanu pušiti i potaknuti mlade da ni ne počinju", rekao je.

Britanska organizacija angažirana na borbi protiv raka (Cancer UK Research) pozdravila je ovu objavu, no njezini su predstavnici "vrlo razočarani što će trebati proći dosta vremena da se ona realizira", odnosno, zbog toga što će proći dosta vremena između najave mjere i njezine provedbe u djelo.

Duhanski proizvodi moći će se izložiti "samo u iznimnim i opravdanim situacijama i prilikama" i to će trajati kratko vrijeme. Odluku o neizlaganju kutija cigareta u trgovinama usvojila je aktualna britanska vlada.

09.03.2011. 16:26:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh