« Svijet
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
2010.

Berlusconi na luksuz troši 34 milijuna eura godišnje

Berlusconi najviše kupuje nakit, starine i kravate, povremeno daruje novac, skupo plaća i komunalije

Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi (Getty Images)
Više o

Silvio Berlusconi

,

Italija

,

luksuz

Silvio Berlusconi je 2010. potrošio 34 milijuna eura u šopingu ili poklonima za "papijeve djevojčice", mlade djevojke u njegovu okruženju, objavio je u srijedu talijanski dnevnik Corriere della Sera, prenosi Hina. 

Predsjednik talijanske vlade, 74-godišnji milijarder potrošio je 120 tisuća eura samo na kravate, marame, šalove i druge modne dodatke,odnosno 65 tisuća eura na nakit, pokazali su podaci o njegovim troškovima prikupljeni u sklopu aktualne istrage o navodnim Berlusconijevim odnosima s maloljetnom prostitutkom.

Talijanski medijski magnat za 675 tisuća eura unajmio je i dvorac u blizini turističkog središta Portofina, a 900 tisuća eura platio je račune za plin i struju u svojoj vili u poreznom raju, karipskom otoku Antigui.

Obilasci trgovina starinama i umjetničkim galerijama iz džepa su mu izbili još 650 tisuća eura, piše Corriere.

Druženja s djevojkama

Što se "papijevih djevojčica" tiče, kako talijanski tisak sarkastično naziva mlade zavodnice koje "ukrašavaju" raskošne zabave Cavalierea u njegovoj privatnoj rezidenciji u Arcoreu kod Milana, mnoge su potvrdile da su bile zasipavane Berlusconijevim darovima.

Tako je jedna od njih, Angela Sozio, samo jednom prilikom dobila 100 tisuća eura, a jednoj od svojih tajnica Berlusconi je dao 40 tisuća eura pod krinkom svadbenog poklona.

Upola manju svotu dobila je majka Noemi Letizije, djevojke zbog navodnog odnosa s kojom - u vrijeme dok je bila maloljetna - je Berlusconijeva supruga zatražila razvod.

Berlusconijev odvjetnik Niccolo Ghedini izrazio je zgražanje objavom tih novčanih iznosa, ocijenivši ih "očitim narušavanjem privatnosti", istodobno zanijekavši da godišnje prima 441 tisuću eura honorara za obrani svojeg najbogatijeg klijenta.

09.03.2011. 18:24:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh