« Žene
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
NJEGA

Brinite za kosu tijekom zimskih mjeseci

Ljepotu kose je teško očuvati, naročito tijekom hladnih zimskih dana, pa se zato dodatno potrudite oko nje

Kosa tijekom zime zahtijeva dodatnu pažnju
Kosa tijekom zime zahtijeva dodatnu pažnju (Deviantart)
Više o

zima

,

kosa

,

savjeti

,

hladnoća

,

njega

Zima je pokazala zube i zato je sad pravo vrijeme da učinite sve kako biste sačuvali lijep izgled. Pritom najviše mislimo na kosu kojoj kao i koži tijekom hladnih mjeseci treba dodatna pažnja.

Vlažnost. Zima smanjuje prirodnu vlažnost kose i kože glave. Hranite kosu maskama ili šamponima i regeneratorima koji će joj dati dodatnu vlažnost. Suha kosa je nezdrava kosa. Ako nemat vremena hidratizirati je svakodnevno specijalnim proizvodima, dovoljno je da ju smočite i operete hladnom vodom. To je idealan način da spriječite isušivanje tijekom hladnih dana.

Ulje. Korištenje ulja za kosu tijekom zime idealno je rješenje za očuvanje njene vitalnosti, vlažnosti i zdravlja. Bolje je od regeneratora i šampona i uljem ćete zadržati vlažnost i kosa će biti zdravija.

Zaustavite prhut. Suha kosa vodi do stvaranja prhuti, naročito tijekom zime. Iscijedite jedan limun i u taj sok umiješajte tri žlice jogurta. Zatim tu smjesu utrljajte na tjeme kako biste uklonili prhut. Svakako koristite šampone protiv te napasti.

Pokrijte kosu. Kad je hladno važno je da vam je kosa pokrivena kako biste je zaštitili. Džemperi, šalovi i kape mogu oštetiti kosu, vjerovali ili ne, naročito kod ljudi čija kosa lako puca. Idealno bi bilo kad biste je mogli pokriti svilenim šalom.

Vruće nije dobro. Ako je vani jako hladno, ograničite korištenje sušila i pegle odnosno uvijača za kosu. ko baš morate koristiti neko do tih pomagala, najbolje bi bilo da kosu prethodno dobro 'nahranite' kako bi što duže ostala vlažna i jaka.

28.01.2013. 15:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh