« Svijet
objavljeno prije 9 godina i 4 mjeseca
KRIZA

Braća Kouachi zatočila taoca, opkolila ih policija

Pariški državni odvjetnik demantirao je vijest radija RTL prema kojoj je jedna osoba ubijena u pucnjavi u gradiću Dammartin-en-Goele, gdje braća Kouachi navodno drže najmanje jednog taoca.

Braća u okruženju?
Braća u okruženju? (Arhiva)
Više o

teroristi

,

talačka kriza

,

Charlie Hebdo

,

Cherif Kouachi

,

Said Kouachi

Pucnjava od jutros odjekuje francuskim gradićem Dammertin-en-Goele s oko osam tisuća stanovnika, gdje policija lovi braću Cherifa i Saida Kouachi, počinitelje napada na satirički časopis Charlie Hebdo u kojemu je poginulo 12 ljudi. Gradonačelnik je zamolio žitelje da ne napuštaju svoje domove.

Yohann Bardoux, vodoinstalater čiji je ured u neposrednoj blizini tiskare u kojoj su braća navodno zatočila taoca, nije jutros otišao na posao. Tvrdi, međutim, da se u zgradi tik do tiskare nalazi njegova majka.

'Naravno da sam zabrinut za nju, nadam da će sve dobro završiti', rekao je Bardoux.

'Policija je svugdje. Skaču, blokirali su cijela područja, nad glavama nam lete helikopteri, prisutnost policije je impresivna', dodao je. Braća Kouachi na američkoj crnoj listi

U Washingtonu, američki dužnosnici otkrili su da su se Cherif i Said Kouachi, francuski džihadisti alžirskog podrijetla, nalazili godinama na američkoj crnoj listi terorista, te da se Said Kouachi uvježbavao za rukovanje oružjem u Jemenu.

Od četvrtka potraga se usredotočila na prostranu ruralnu i šumovitu zonu na oko 80 kilometara sjeveroistočno od Pariza. Vođena uz pomoć helikoptera, nastavljena je i tijekom noći, s nešto manjim brojem snaga.

Pripadnici interventnih postrojbi policije i žandarmerije od podneva u četvrtak detaljno su pretraživali pokrajinu Pikardiju gdje je proglašena maksimalna razina antiterorističke uzbune.

Naoružani, s kacigama, u crnim uniformama, patrolirali su na cestama pregledavajući vozila, pretražujući vrtove kuća, ulice u selima.

U toj su zoni primijećeni Kouachijevi, dva brata od 32 i 34 godine, osumnjičena da su počinitelji napada u srijedu, najkrvavijeg u Francuskoj unazad pola stoljeća

09.01.2015. 12:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh