« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
TO TE JA PITAM!

Božo Petrov vraća nadu Hrvatima

Mladi psihijatar koji je svrgnuo Jamba u Metkoviću ispričao je svoju priču Stankoviću

Božo Petrov se nije zbunio kad je satrao
Božo Petrov se nije zbunio kad je satrao "cara" Jambu (Screenshot)
Više o

Aleksandar Stanković

,

NU2

,

Božo Petrov

,

gradonačelnik Metkovića

,

Nedjeljom u dva

Nije običaj da o jednoj običnoj TV emisiji napišemo na portalu čak dva članka u gotovo jednom danu, ali bilo bi stvarno šteta da je manevar Aleksandra Stankovića sa Merzeličinom šeficom kabineta ostavio u sjeni divan nastup Bože Petrova, tridesetčetverogodišnjeg gradonačelnika Metkovića.

Mladi psihijatar koji je radio u mostarskoj bolnici izašao je na izbore, već vjerojatno prilično nervozan od 16-godišnje vladavine mitskog Stipe Gabrića Jambe i razbio ga pritom kao staru kantu (podsjetnik za pugere - da, dugogodišnje gradonačelnike može se maknuti, samo treba izaći na izbore (nudge, nudge, say no more)).

I što je mladac napravio kad je zasjeo u fotelju? Vjerovali ili ne, svima je u gradskoj upravi za početak draaastično srezao plaće, objasnivši to jednostavno - tko ih pita?! Bravo za Božu!

Božo je u Zagreb stigao u autu od frenda, jer je službeni auto razbio Jambo u predizbornoj kampanji, a njegov Clio (!?) ima probušene gume. Metković je, naravno, zatekao pune kase - dugova, a njih je počeo rješavati prvog dana. 

Što je još zanimljivije Božo je želio postati franjevac, ali ga je pubertet u društvu s hormonima prevario, pa se odlučio za medicinu. No, negdje je putem pokupio i dobar odgoj, pa nije sasuo drvlje i kamenje na Jambu, iako se Stanković trudio da ga na to nagovori. Štoviše, rekao je da je za Jambova mandata sagrađen Prirodoslovni muzej u Metkoviću, iako je napravljen državnom lovom.

I tako smo, prije nabrijanog "skandala" o Merzelici dobili informaciju da u Hrvatskoj možeš: a) svrgnuti lokalnog boga, b) smanjiti plaće gradskoj upravi.

Iako obje informacije zvuče kao da su stigle iz neke lijepe i čudne budućnosti, one su zapravo stvarnost, pa smo mi na portalu nakon bivšeg gradonačelnika Kaštela Josipa Bešketa dobili novog heroja, čovjeka koji po kriteriju Vesne Pusić spada u licemjere jer si je smanjio plaću (a druge, gle čuda, nema ...). 

Zašto? Zato što smo nepopravljivi optimisti i još se uvijek nadamo da će Zagrepčani upotrijebiti mozak na lokalnim izborima i napokon otjerati Jambovog neumrlog uzora, Milana Bandića, čovjeka koji živi na tri floskule - "idemo delati", "neka institucije rade svoj posao" i "abeceda demokracije".

Pritom, naravno, pozivamo državnog odvjetnika Mladena Bajića da, kad ga već Bandić tako usrdno zaziva, počne raditi posao za koji ga svi skupa plaćamo i skine prašinu s makar jedne od stotine prijava protiv Bandića .... ili za to moramo čekati sljedeće izbore na kojima će se ta  ... osoba ... kandidirati za "gradonačelnika Rvacke"?

Piše: Metronom
03.02.2014. 08:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Veseljko
    03.02.2014. 09:40
    Ekipa, jako dobar članak! Moglo bi se toga štošta napisati da emisija nije imala i drugog gosta. Nadajmo se da će biti prilike jer će se mnogi uvjeriti da postoji i drukciji, tj. populistički način upravljanja kako kaže Pusićka, kamo sreće što i oni nisu takvi populisti sa sličnim metodama. Pozdrav iz Metkovića i ne zaboravite, može se svakog skinuti s vlasti samo je pitanje da li se ljudi mogu ujediniti a da ih pritom ne pojede vlastiti ego jer to (ego i pozicije u gradu) nisu bile vodilje Mostovcima zato su i pobjedili!!!
  2. avatar
    peder
    03.02.2014. 12:08
    peder
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh