« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
ČESTITKE

Bozanić čestitao Božić mitropolitima Pavloviću i Radoviću

Kardinal im je zahvalio na božićnim i novogodišnjim čestitkama koje su uputili njemu i hrvatskom narodu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Nina Đurđević/Cropix)
Više o

Josip Bozanić

,

Jovan Pavlović

,

metropolit

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je danas božićne čestitke i poželio obilje Božjeg blagoslova u novoj godini mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom i cijele Italije Jovanu Pavloviću i mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju Radoviću, obnašatelju dužnosti Patrijarha srpskog, te njihovom svećenstvu, monaštvu i vjernicima.

Kardinal Bozanić zahvalio im je na božićnim i novogodišnjim čestitkama koje su uputili njemu, svećenicima i vjernicima Crkve u hrvatskom narodu.

"U ozračju božićne radosti, srdačno čestitam Božić Vama, Vašem svećenstvu, monaštvu, kao i svim pravoslavnim vjernicima te želim obilje Božjeg blagoslova u novoj 2010. godini", ističe kardinal Bozanić u čestitki upućenoj Jovanu Pavloviću, mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom i cijele Italije.

U čestitki kardinal Bozanić naglašava kako nam "Božićno otajstvo svake godine iznova naviješta 'dobrostivost i čovjekoljublje Spasitelja našega, Boga' (Tit,3,4) te nas poziva u zajedništvo ljubavi prema Bogu i ljudima. Božje zajedništvo s čovjekom zalog je naše nade, jer Bog je ušao u ljudsku povijest da usmjeri korake naše putovima istine, pravde i mira."

"Neka novorođeni Isus, Knez mira, ispuni Vaše srce evanđeoskom radošću i svojom milošću prožima Vaše odgovorno pastirsko služenje. Ostajem povezan s Vama u zajedništvu vjere te Vas pozdravljam u Gospodinu s izrazima osobitog poštovanja", stoji u Bozaničevoj čestitki mitropolitu Pavloviću.

U božićnoj čestitki upućenoj obnašatelju dužnosti Patrijarha srpskog Amfilohiju Radoviću kardinal Bozanić ističe: "Kristovo rođenje na zemlji donosi nadu i naviješta svjetlo, koje poziva ljude u radost i zajedništvo djece Božje, jer: 'Narod koji je u tmini hodio, svjetlost vidje veliku; onima što mrklu zemlju obitavahu svjetlost jarka obasja. Ti si radost umnožio, uvećao veselje..." (Iz 9,1-2).

To svjetlo ne blijedi unatoč tijeku vjekova što prolaze, već nas o Božiću svake godine iznova poziva u zajedništvo ljubavi Oca na nebesima. Neka Isusovo rođenje nebeskim svjetlom obasja i svojim blagoslovom obdari Vas i svu Srpsku pravoslavnu crkvu. Povezan s Vama u zajedništvu vjere u Krista Spasitelja, srdačno Vas pozdravljam s izrazima osobitog poštovanja", stoji u Bozanićevoj čestitki mitropolitu crnogorsko-primorskom. (hina/metro-portal)

02.01.2010. 11:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh