« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
STANJE NA CESTAMA

Tisuće Hrvata krenulo na skijanje

Gužve na graničnim prijelazima prema Sloveniji traju od ranog jutra, čeka se gotovo sat vremena na izlaz iz zemlje

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (HAK)
Više o

skijanje

,

HAK

,

stanje na cestama

,

gužve granični prijelazi

Kolnici su mokri, ili samo vlažni, te skliski većem dijelu zemlje. Magla mjestimice smanjuje vidljivost u sjevero-zapadnoj Hrvatskoj, posebice na dionici autoceste A 4 Zagreb-Goričan, od Zagreba do Brezničkog Huma. Mogući su odroni duž Jadranske i Ličke magistrale, te na cestama u gorju.

Zbog izlijevanja vode na kolnik za sav promet zatvorene su županijske ceste: ŽC 5153 Bakovac Kosinjski-Gornji Kosinj, ŽC 5163 Lički Novi-Gospić, ŽC 5162 Smiljan-Novoselo i ŽC 5028 Soboli-Podhum.

Od 10 sati, nakon povlačenja mora za sav promet otvorena je Lapadska obala u Dubrovniku.

Zabrana prometovanja za teretna motorna vozila iznad 7,5 t na važnijim državnim cestama bit će u nedjelju, 3. siječnja, od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama, kao i na Ličkoj magistrali (D1).

Pojačan je izlaz osobnih vozila na GP Bregana (čekanja oko 45 min) i malograničnom prijelazu Bregana (čekanja do 30 min). Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

GP Brčko-Gunja dopušten je promet vozilima mase do 9 tona (na mostu preko rijeke Save), a kontrolirani jednosmjerni promet sredinom mosta vozilima do 40 tona, s tim da razmak između vozila bude minimalno 35 metara. Najveća dopuštena brzina kretanja vozila, mostom Brčko-Gunja ograničena je na 40 km/h.

02.01.2010. 11:09:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh