« Život
objavljeno prije 14 godina
BLOKADA REAKCIJA

Botoks vas čini emocionalnim zombijem

Korisnici Botoksa poznati su po svojoj nemogućnosti da pokažu emocije na svojim djelomično paraliziranim licima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

lice

,

botoks

,

emocije

Ipak, novo istraživanje sugerira kako serum protiv bora može utjecati na mogućnost recepcije emocija. U studiji, volonteri koji su primili injekcije botoksa imali su mnogo manje reakcija na emocionalne filmove od onih koji nisu. Istraživanje podržava psihološku teoriju da izrazi lica mogu utjecati na raspoloženje, tako npr., ako se niste u mogućnosti smijati nećete ni biti sretni.

>> Učvrstite grudi pomoću botoksa

U studiji je sudjelovalo 68 žena podijeljenih u dvije grupe. Jedne su primile injekciju Botoksa, a druge su dobile Restylane, kozmetički preparat koji ne utječe na mišiće lica. Žene nisu znale koji tretman su primile. Istraživanje podržava ideju da su izrazi lica povratna reakcija mozga koja naglašava naše emocije.

Istraživač Joshua Davis objašnjava: "Pomoću Botoksa moguće je raditi s ljudima koji imaju privremenu paralizu mišića lica. Paraliza nam omogućuje da izoliramo izraze lica i povratnu informaciju do mozga. S Botoksom osoba reagira na neki emocionalni događaj, ali ima manje reakcija na licu pa tako i reakcija u mozgu. To nam omogućuje da testiramo da li izrazi lica mogu utjecati na naše emocije."

27.06.2010. 09:51:22
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    27.06.2010. 13:34
    pih, pa ovo je ionako zombyworld, tako da ne smeta :-P
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh