« Život
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
Alternativa operaciji

Učvrstite grudi pomoću botoksa

To bi moglo biti rješenje za mlade majke koje žele izgledati najbolje u specijalnim prilikama

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

botoks

,

grudi

,

tretman

Injekcija botoksa učvršćuje grudi dajući im onaj mladenački izgled kakav su imale prije trudnoće. S obzirom da cijeli tretman traje pola sata, pokazao se idealnim u slučaju zaposlenih mladih majki koje nemaju vremena podvrgnuti se operaciji.

Ukoliko se odlučite na tako nešto morat ćete izdvojiti 11.000 kuna, no liječnici napominju kako se najbolji rezultati postižu u cilju podizanja samopouzdanja tijekom specijalnih prilika, umjesto da se koristi kao regularni tretman. ˝Mlada žena koja je nedavno rodila možda neće imati mnogo garderobe koja joj odgovara. No pod pritiskom je da izgleda dobro samo nekoliko tjedana nakon porođaja. Stoga je ovaj tretman samo još jedno oruđe kojim se može poslužiti˝, objašnjava plastični kirurg Sach Mohan.

Pacijentu se daje 12 injekcija botoksa u prsni mišić. ˝Smrzavanje˝ ovog mišića uzrokuje da se ostali mišići također stegnu, čime se grudi podižu. ˝Botoks je trenutno prihvaćena metoda za pomlađivanje lica, no stalno se traže nove primjene na drugim dijelovima tijela˝, dodaje dr. Mohan.

Ovaj tretman najprikladniji je za žene u dvadesetima i tridesetima. Botoksu treba dva tjedna kako bi se vidjeli efekti, a traje oko tri mjeseca.

06.11.2009. 16:20:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh