« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
SARKOZY U VATIKANU

Borba protiv ilegalne imigracije moralni je imperativ

Papa Benedikt XVI. primio je francuskog predsjednika koji u Vatikanu nastoji riješiti nesporazum oko protjerivanja Roma iz Francuske i ponovno osvojiti srca katoličkih birača

Nicolas Sarkozy
Nicolas Sarkozy (Getty Images)
Više o

Nicolas Sarkozy

,

papa Benedikt XVI.

,

Vatikan

,

Francuska

,

Romi

Sarkozy i Papa razgovarali su u četiri oka nešto više od pola sata nakon čega su razmijenili poklone. Papa se prisjetio svojeg zadnjeg posjeta Francuskoj u rujnu 2008., koji je Sarkozy ocijenio "velikim uspjehom".

Benedikt XVI. istaknuo je 22. kolovoza u govoru na francuskom, nekoliko dana nakon protjerivanja iz Francuske više od 200 Roma iz Bugarske i Rumunjske, potrebu "prihvaćanja legitimnih razlika među ljudima", što je ocijenjeno kao kritika francuske vlade.

Sarkozy je u petak na ručku sa svećenicima u Vatikanu kazao da je borba protiv ilegalne imigracije "moralni imperativ". "Borba protiv ilegalne imigracije koja uzrokuje toliko nesreće i drama, koja najsiromašnijim zemljama oduzima njihove žive snage, moralni je imperativ", rekao je.

"Ne postoji gospodarstvo bez pravila, ne postoji život bez pravila, ne postoji sloboda bez pravila", rekao je Sarkozy u govoru u kojem je osim toga dotaknuo i pitanje regulacije financijskog sektora, tržišta sirovina i interneta. (hina/metro-portal)

08.10.2010. 17:27:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh