« Život
objavljeno prije 7 godina i 8 mjeseci
ZAPAMTITE

Bonton za odrasle ili što treba učiti djecu

Koliko god htjeli djetetu dati punu slobodu u razvoju, odrastanju, a što bi i trebali, ona je ponekad i kontraproduktivna

Kako želite da vam dijete odraste?
Kako želite da vam dijete odraste? (Arhiva)
Više o

bonton

,

lijepo ponašanje

Bonton, odnosno lijepo ponašanje, je navika koju učimo od malena, ako klinci. Isto tako moramo se toga držati i kao roditelji, te dijete učiti lijepom ponašanju, a koje može biti samo rezultat djetetove želje da kopira nas.

Stoga, koliko god htjeli djetetu dati punu slobodu u razvoju, odrastanju, a što bi i trebali, ona je ponekad i kontraproduktivna. Stoga osnovne manire koji kreću od spremanja sobe, stavljanja stvari na svoje mjesto pa do zajedničkih objeda je nešto što je naša dužnost i odgovornost.

Danas živimo i vremenima, a čemu sam i osobno svjedok, gdje prevladava, a ja to zovem, roditeljska nebriga, iako to ona možda i nije u pravom smisli riječi, ali budimo realni ponašanje djeteta slika je naše uloge u djetetovom životu.

Prije nego nastavimo, spomenimo još samo da je potrebno dijete učiti i onim osnovnim riječima dobrih manira kao što su oprostihvalamolim. Isto tako poštivanju i pozdravljaju starijih osoba, no to je već neka druga tema.

Što biste trebali naučiti klince pročitajte na portalu Gentleman.hr

15.08.2016. 20:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh