Metro-portal.hr

objavljeno 15.08.2016. 20:02:00
ZAPAMTITE

Bonton za odrasle ili što treba učiti djecu

Koliko god htjeli djetetu dati punu slobodu u razvoju, odrastanju, a što bi i trebali, ona je ponekad i kontraproduktivna

Kako želite da vam dijete odraste?
Kako želite da vam dijete odraste? (Arhiva)

Bonton, odnosno lijepo ponašanje, je navika koju učimo od malena, ako klinci. Isto tako moramo se toga držati i kao roditelji, te dijete učiti lijepom ponašanju, a koje može biti samo rezultat djetetove želje da kopira nas.

Stoga, koliko god htjeli djetetu dati punu slobodu u razvoju, odrastanju, a što bi i trebali, ona je ponekad i kontraproduktivna. Stoga osnovne manire koji kreću od spremanja sobe, stavljanja stvari na svoje mjesto pa do zajedničkih objeda je nešto što je naša dužnost i odgovornost.

Danas živimo i vremenima, a čemu sam i osobno svjedok, gdje prevladava, a ja to zovem, roditeljska nebriga, iako to ona možda i nije u pravom smisli riječi, ali budimo realni ponašanje djeteta slika je naše uloge u djetetovom životu.

Prije nego nastavimo, spomenimo još samo da je potrebno dijete učiti i onim osnovnim riječima dobrih manira kao što su oprostihvalamolim. Isto tako poštivanju i pozdravljaju starijih osoba, no to je već neka druga tema.

Što biste trebali naučiti klince pročitajte na portalu Gentleman.hr

15.08.2016. 20:02:00
http://metro-portal.hr/bonton-za-odrasle-ili-sto-treba-uciti-djecu/99621/