« Biznis
objavljeno prije 2 mjeseca i 4 dana
DA?

Bolt nastavlja s ulaganjima u sigurnosne značajke vožnji na zahtjev

Bolt – vodeći pružatelj usluge vožnje na zahtjev u Hrvatskoj, nastavlja s ulaganjima u sigurnosne značajke u cilju kontinuiranog unaprjeđenja sigurnosti svojih putnika i partner vozača

Sigurnost na prvom mjestu
Sigurnost na prvom mjestu (Arhiva)
Više o

Bolt

,

vožnja na zahtjev

Nakon implementacije AI provjere identiteta i verifikacije računa za sve vozače, Bolt - vodeći pružatelj usluge vožnje na zahtjev u Hrvatskoj, nastavlja s ulaganjima u sigurnosne značajke u cilju kontinuiranog unaprjeđenja sigurnosti svojih putnika i partner vozača. Uz korisničke recenzije i ocjene, koje ostaju glavni alat za ocjenjivanje kvalitete usluge prijevoza, ova platforma nedavno je predstavila rješenja koja se odnose na ograničenje vremena vožnje, praćenje nepredviđenih zaustavljanja, razdvajanje vozača i putnika te zaštitu osobnih podataka.

Praćenje nepredviđenih zaustavljanja

Zahvaljujući sigurnosnom sustavu koji neprestano analizira situaciju u prometu tijekom putovanja, ova funkcija u mogućnosti je detektirati nepredviđena zaustavljanja automobila, uzimajući u obzir faktore kao što je, primjerice, gustoća prometa. Kad sustav primijeti zaustavljanje bez objašnjenja, on automatski šalje poruke vozaču i putniku kako bi saznao je li sve u redu, a također obavještava i zaposlenike Bolt podrške o takvoj situaciji, što omogućava brzu reakciju u slučaju nepredviđenih kvarova ili nesreće na cesti.

Razdvajanje vozača i putnika

Ova funkcija pomaže izbjeći neželjene kontakte između vozača i putnika. Primjerice, prilikom ocjenjivanja putovanja, putnik može staviti "jedinicu" i navesti razlog takve ocjene, a uzimajući njegovo nezadovoljstvo u obzir, aplikacija mu više neće nuditi zajednička putovanja s tim vozačem.

Zaštita osobnih podataka

Opcija poziva preko aplikacije omogućava telefoniranje ne s broja telefona, već izravno preko aplikacije, što sprječava dijeljenje privatnih podataka korisnika platforme. S druge strane, funkcija povjerljivosti telefonskog broja omogućava skrivanje vlastitog broja tijekom poziva kako ga vozač ne bi vidio, čime se čuva privatnost i izbjegavaju mogući neželjeni pozivi.

„Kao vodeći pružatelj usluga vožnje na zahtjev u Hrvatskoj, Bolt je posvećen neprekidnom unaprjeđenju sigurnosnih značajki naše usluge. Uvođenjem naprednih rješenja poput AI provjere identiteta, praćenja neočekivanih zaustavljanja u realnom vremenu i opcija zaštite privatnosti, postavljamo nove standarde sigurnosti i pouzdanosti u industriji. Nastavit ćemo s inovacijama i implementacijom mjera koje doprinose dobrobiti naših korisnika i partner vozača, čime potvrđujemo našu poziciju pouzdanog partnera u urbanoj mobilnosti", izjavio je Tomislav Lukačević, direktor Bolt Hrvatska.

Uz spomenute sigurnosne značajke, partner vozačima i korisnicima aplikacije Bolt i dalje su na raspolaganju već dobro poznata opcija hitnog poziva (112) koja usmjerava poziv na jedinstveni broj za pružanje hitne pomoći, kao i funkcija dijeljenja detalja putovanja koja omogućava putniku i vozaču da podijele svoju rutu s bliskom osobom. Osim toga, Bolt kontinuirano radi i na drugim aspektima sigurnosti te su tako i djelatnici u službi za korisnike prošli edukaciju u suradnji s udrugom Solidarna kako bi što bolje reagirali na određene situacije. 

24.02.2024. 13:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh