« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 5 mjeseci
DOZNAJTE ŠTO!

Boja usana govori puno o zdravlju

Pogledajte se u ogledalo i saznajte što vam vaš organizam poručuje bojom usana

Ovako izgledaju zdrave usne
Ovako izgledaju zdrave usne (DeviantArt)
Više o

zdravlje

,

usne

,

boja usana

Usne prirodno trebaju biti roza ili tamnoroza boje, dok bilo koja druga nijansa ili boja govori o tome da imate određenih problema u organizmu. Znači, pogledajte se u ogledalo i saznajte što vam vaš organizam poručuje bojom usana.

Blijedo roza - blijede usne koje su gotovo boje kože ukazuju na malokrvnost, preciznije, nedostatak crvenih krvnih zrnaca i hemoglobina, što znači da bi trebali pojačati unos željeza hranom poput brokule.

Jarko crvena - organizam se pregrijava i jetra je opterećena čišćenjem organizma, a kako ona ne daje druge znakove upozorenja, pripazite na prehranu.

Ljubičasto zelene - ako su vam takve zimi nakon boravka na hladnom zraku, to je OK, no ako je boja stalno takva, imate ozbiljnih problema s radom srca i pluća, pa je vrijeme za posjet liječniku.

Tamno ljubičaste - usne ovakve boje ukazuju na probleme s probavom, a prvi korak u oporavku je prestanak konzumiranja brze hrane i prebacivanje na prehranu svježim namirnicama punim vlakana

Tamno ljubičasti rubovi - kad su samo rubovi usana ove boje, došlo je do neravnoteže energija u organizmu, pa vam je malo vruće, a malo hladno. Prvo se dobro odmorite, a zatim najedite lagane hrane i problemi bi trebali prestati.

19.12.2016. 18:03:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh