« Glazba
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
LINE-UP

Bo i Arieb Azhar na T-Mobile INmusic festivalu

Beograđanka i zagrebački Pakistanac upotpunjavaju line-up najvećeg open-aira u Hrvatskoj

INmusic T-mobile Bo Ariel Azhar
INmusic T-mobile Bo Ariel Azhar (INmusic)
Više o

T-Mobile INmusic

,

Miss Killah

,

Coco Queen

Beogradska kantautorica Bojana Bulatović Bo (vokal, gitara, usna harmonika) svoj izgrađeni akustičarski pristup na tragu Patti Smith, Neil Young-a, Joni Mitchell, na debi albumu "Mene treba ovaj grad, baš ovakvu kakva sam sad", (2003.) kombinira sa suvremenim elektronskim dance ritmovima.

Ovaj neočekivani spoj je ideja Koje (Disciplin A Kitschme), koji se na albumu pojavljuje kao aranžer, producent, autor lupova, gitarskih solo dionica, kao i dizajna omota. Drugi album „Kapetane gde si"  donosi na srpsku i regionalnu scenu deset novih Bojaninih pjesama, ponovo drugačijeg tekstualnog i muzičkog sadržaja u odnosu na svoju okolinu, ali i na svoj prvijenac, a za produkciju i aranžmane ponovno je zaslužan Koja.

Zvučni pomak u odnosu na prvi album se ogleda u pojednostavljenju izraza: "Kapetane gde si" isporučuje jednostavni bend-svira-uživo koncept, u neobičnoj postavi od dvije akustične gitare i bubnjeva. Brojnim nastupima u zemlji i regiji bend potvrđuje svoju kvalitetu koja se prije svega ogleda u tekstovima i zanimljivim glazbenim rješenjima.

VIDEO: Bicikl

http://www.myspace.com/bojanabo

Arieb Azhar

Odrastao je slušajući klasičnu i folk glazbu, što je utjecalo na njegovo kasnije usmjerenje prema etno glazbi. Od kada je još kao tinejdžer naučio osnove gitare, koristi ju kao prateći instrument. Sa 19 godina dolazi na studij u Hrvatsku te sljedećih 13 godina živi u Zagrebu.

Ovdje se upoznaje s folk glazbom Balkana i počinje nastupati s glazbenicima iz Hrvatske, Bosne, Makedonije, Bolivije i Irske. Bio je jedan od osnivača benda Shamrock Rovers s kojim snima dva albuma donoseći jedinstvenu interpretaciju tradicionalne irske glazbe te nastupa po Hrvatskoj, Bosni, Austriji i Njemačkoj. 2005. godine odlučuje se vratiti svojim korijenima te odlazi u Pakistan i pokreće nove projekte.

Oduvijek naklonjen mističnoj sufijskoj poeziji i humanističkom sadržaju, upravo u tome pronalazi svoj jedinstveni glazbeni izričaj. Snima album u Karachiju naziva „Wajj", koji je uključivao tekstove Bhulleh Shah, Khwaja Ghulam Farid i Mian Muhammad Baksh, kao i suvremene tekstove Sarmad Sehbai, dok je zadnja pjesma na albumu bosanski sevdah.  

Arieb je nastupao na nizu samostalnih koncerata i festivala u Pakistanu, ali i u inozemstvu. Trenutno priprema novi materijal za sljedeća dva albuma, od kojih će jedan biti produciran u Karachiju, a drugi u Hrvatskoj, a uključivat će sufijsku poeziju i tekstove suvremenih pakistanskih pjesnika. Arieb će na T-Mobile INmusicu nastupiti s pratećim bendom, a izvodit će pakistanske pjesme.

VIDEO: Husn-e-Haqiqi

http://ariebazhar.com/

http://www.myspace.com/363938675

 

28.05.2010. 15:10:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh