« Hi-tech
objavljeno prije 5 godina i 10 mjeseci
NOVOSTI

BlackBerry KEY2: privatnost i QWERTY tipkovnica (ponovno) ključne točke

Predstavljen je BlackBerry KEY2 mobilni uređaj opremljen fizičkom QWERTY tipkovnicom, zaslonom osjetljivim na dodir i Android 8.1 inačicom sustava

BlackBerry ne odustaje od fizičke tipkovnice
BlackBerry ne odustaje od fizičke tipkovnice (BlackBerry)
Više o

BlackBerry

,

specifikacije

,

BlackBerry KEY2

Za sve vas nekadašnje korisnike kultnih BlackBerry pametnih telefona, imamo odlične vijesti. Predstavljen je BlackBerry KEY2 mobilni uređaj opremljen fizičkom QWERTY tipkovnicom, zaslonom osjetljivim na dodir i Android 8.1 inačicom sustava.

BlackBerry KEY2 iako stilski ostaje konzervativan pametan telefon, profinjenog je izgleda. Ima kućište izrađeno od aluminijske legure u dimenzijama 151,4 x 71,8 x 8,5 mm. Tipka za uključivanje/isključivanje rad i kontrole glasnoće su na desnom boku. USB tip C sučelje je na dnu, dok 3,5 mm audio priključak za slušalice nalazi se u gornjem lijevom kutu. TFT IPS zaslon duljine je dijagonale 4,5 inča, rezolucije 1.620 x 1.080 piksela s omjerom prikaza 3: 2,8. Zaštićen je Corning 2.5D Gorilla Glass slojem.

BlackBerry KEY2 fizičkom tipkovnicom odstupa od norme

U odnosu na prethodni model, tipkovnica ima povećane tipke u visinu za 20 posto, bolje prilagođene razmake između tipaka i matiranu površinu. U razmaknici je dalje čitač otiska prstiju. Može se koristiti i kao okidač za kameru.

Tipke imaju kapacitivni senzor, jednu od inovacija koje je predstavio BlackBerry u Passport pametnom telefonu. Svaka tipka sa slovima može poslužili kao prečac za neku aplikaciju ili akciju s kratkim ili dugim pritiskom, dajući vam 52 opcije. Još jedna zanimljivost vezana za tipkovnicu je da se može upotrijebiti kao dodirna površina uglavnom za pomicanje web stranicama putem određene geste.

Mobilna platforma

Mobilna platforma je Qualcomm Snapdragon 660 na 2,0 GHz s 6 GB radne i 64 ili 128 GB flash memorije proširive microSD karticom do 256 GB. Kapacitet baterije iznosi 3.500 mAh s podrškom brzog punjenja Quick Charge 3.0.

Kamere

Na stražnjoj strani su dvostruke kamere 12 MP senzora. Jedna kamera je otvora f / 1.8, dok druga f / 2.6. Potonja omogućuju brže automatsko fokusiranje i portretni način rada. Prednja kamera od 8 MP ima panoramski način snimanja i podršku za 1080p video pri 30 fps.

BlackBerry KEY2 : privatnost je (ponovno) ključna točka

Uređaj pokreće Android 8.1 s poznatim BlackBerry Hubom i Launcherom, aplikacijama DTEK, Locker (središte za pohranu privatnih aplikacija i podataka) i Power Center.

DTEK, osim što može ponuditi informacije o operativnom sustavu i sigurnosti, sada pokazuje koji dozvole ima svaka aplikacija i otkriva je li neka ima netipične aktivnosti u pozadini.Tu je uz Chrome preglednik i Mozillin privatni preglednik d FireFox Focus namijenjen za anonimno pregledavanje.

Konačno, Power Center uči navike punjenja korisnika. Na primjer, ako imate naviku oko 23 sata staviti uređaj na punjenje i preskočite jednu noć, upozorit će vas i procijeniti koliko je vremena je ostalo do gašenja uređaja. Osim toga, BlackBerry Ltd. dodatno je osigurao operativni sustav Android prema zahtjevima privatnosti velikih korporativnih klijenata.

Cijena i dostupnost za kupnju

BlackBerry KEY2 dolazi u prodaju krajem lipnja, po cijeni za osnovnu verziju ( 6/64 GB memorije) od 649 eura. Sve dodatne informacije potražite na BlackBerry web stranici.


Piše: Sanja Ledinek
10.06.2018. 09:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh