« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
PORUKA IZ EGZILA

Bivši predsjednik spreman se vratiti i pomoći Haitiju

Protjerani bivši predsjednik iz egzila u Južnoafričkoj Republici poručio je da se spreman vratiti i pomoći narodu Haitija u bilo kojem trenutku

(Getty Images)
Više o

Jean-Bertrand Aristide

,

Haiti

Bivši predsjednik Haitija Jean-Bertrand Aristide, u egzilu u Južnoafričkoj Republici, u petak je izjavio da se spreman vratiti u domovinu kako bi pomogao u obnovi nakon potresa.

"Spremni smo se u bilo kojem trenutku vratiti i pridružiti narodu Haitija, podijeliti patnje i pomoći u obnovi zemlje", rekao je Aristide novinarima u Johannesburgu.

"Prijatelji iz cijelog svijeta su potvrdili želju da organiziramo let kojim bi u zemlju donijeli medicinsku opremu i hitne potrepštine", dodao je Jean-Bertrand Aristide.

On je dominirao političkim životom Haitija skoro 15 godina, a bio je prisiljen napustiti zemlju 29. veljače 2004. nakon vojne pobune i međunarodnih pritisaka koji je započet nakon što je odbio američke prijedloge preuzimanja haićanskih državnih tvrtki, a nastavio se nakon što je najavio da će zatražiti reparacije od Francuske.

U jakom potresu koji je u utorak razorio Port-au-Prince, poginuo je dosad neutvrđen broj stanovnika, a neki izvori govore da će broj mrtvih biti veći i od 100.000 osoba. (hina/metro-portal)

15.01.2010. 09:59:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh