« Zdravlje
objavljeno prije 15 godina

Bioprognoza za Hrvatsku od 4. do 7. srpnja

Vremenske prilike bit će relativno nepovoljne, a na riječkom području treba se čuvati visoke koncentracije peluda korova

Fotografija vijesti
Više o

bioprognoza

,

biometeorološka prognoza

,

prognoza peludi

Državni hidrometeorološki zavod za subotu, 4. srpnja predviđaju kako se vremenske prilike neće značajnije mijenjati pa će i biometeorološka situacija biti jednaka kao i prethodnih dana. Kod meteoropata se može javiti umor, manjak koncentracije i razdražljivost, a kod kroničnih bolesnika umjerene tegobe. Preporuča se uzimanje dovoljno tekućine.

U nedjelju, 5. srpnja biometeorološke prilike bit će razmjerno nepovoljne. Kod meteoropata se može javiti umor, manjak energije, razdražljivost i slabost dok se kronični bolesnici trebaju čuvati mogućih umjerenih tegoba. Na Jadranu će biometeorološke prilike biti nešto povoljnije a s njima i tegobe slabije izražene.

U ponedjeljak, 6. srpnja zbog promjenljivog i nestabilnog vremena i sparine meteoropati i kronični bolesnici bi mogli osjećati manje tegobe uzrokovane vremenom. Potrebno je uzimati dovoljno tekućine.

U utorak, 7. srpnja i dalje će prevladavati promjenljivo vrijeme što kod ljudi osjetljivih na vrijeme može uzrokovati glavobolju, umor i razdražljivost, a kod kroničnih bolesnika umjerene tegobe.

Tijekom razdoblja od subote do utorka u cijeloj zemlji koncentracija peluda trava i korova bit će umjerenih, a peluda drveća niskih vrijednosti, no područje Rijeke bit će pogođeno visokom koncentracijom peluda korova s dominacijom peluda koprive.

03.07.2009. 10:47:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh