« Zdravlje
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
:(

Biometeorološka prognoza od 14. do 16. srpnja

Visoke tempreature loše će utjecati na naše raspoloženje; izbjegavajte veće napore

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

bioprognoza

,

biometeorološka prognoza

,

biometeorologija

,

biometeorološke prilike

Zbog visokih temperatura u iduća tri dana biometeorološke prilike u Hrvatskoj bit će nepovoljne, izvijestio je Državni hidrometeorološki zavod.

U srijedu biometeorološke će prilike biti razmjerno nepovoljne pa se kod ljudi osjetljivih na vrijeme može javiti umor, slabost i razdražljivost, a tegobe će imati i kronični bolesnici. Zbog visokih temperatura potrebno je prilagoditi dnevne aktivnosti hladnijem dijelu dana, uzimati dovoljno tekućine i zaštititi se od UV zračenja.

U četvrtak, 15. srpnja, visoke temperature zraka uzrokovat će nepovoljne biometeorološke prilike, osobito u unutrašnjosti. Savjetuje se izbjegavanje većih napora, duljeg boravka na otvorenom u najtoplijem dijelu dana kao i uzimanje dovoljno tekućine. Poseban oprez savjetuje se kroničnim bolesnicima. Treba pripaziti na zaštitu od UV zračenja.

U petak se nastavlja razdoblje vrlo vrućeg vremena zbog čega će biometeorološke prilike i dalje biti nepovoljne. Kod meteoropata i kroničnih bolesnika moguća je pojava umora i slabosti, omaglice i neurovegetativnih smetnji. Preporuka je smanjiti boravke na otvorenom u najtoplijem dijelu dana, uzimati dovoljno tekućine i obavezno se zaštiti od UV zračenja.

Koncentracije peluda korova bit će visokih vrijednosti u većini Hrvatske, s dominacijom peluda korova koprive u kontinentalnom dijelu zemlje i peluda korova crkvine na Jadranu. U središnjoj Hrvatskoj koncentracije peludi trava bit će niskih vrijednosti u većini zemlje a u središnjoj Hrvatskoj umjereni vrijednosti, pa se još uvijek preporuča oprez osobama alergičnim na pelud trava.(hina/metro-portal)

13.07.2010. 13:44:43
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh