« Zdravlje
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
NIJE IDEALNO

Biometeorološka prognoza od 10. do 13. travnja

Kod osoba izuzetno osjetljivih na vrijeme u subotu predvečer mogu se javiti razdražljivost, glavobolja i umor

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

biometeorološke prilike

,

biometeorološka prognoza

Hrvatsku sutra očekuju uglavnom razmjerno povoljne biometeorološke prilike, što bi se moglo pogoršati prema kraju dana i nastaviti sve do utorka, 13. travnja, a u tom razdoblju očekuje se i visoka koncentracija peludi drveća.

Kod osoba izuzetno osjetljivih na vrijeme u subotu predvečer mogu se javiti razdražljivost, glavobolja i umor, a u noći na nedjelju i poteškoće sa snom, priopćio je danas Državni hidrometeorološki zavod koji u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" radi bioprognozu.

I u nedjelju se nastavljaju razmjeno nepovoljne biometeorološke prilike, pa bi meteoropati i kronični bolesnici mogli osjećati umor i manjak energije te biti razdražljivi. Tegobe uzrokovane vremenom biti će jače izražene na južnom Jadranu.

Zbog razmjerno nepovoljnih biometeoroloških prilika u ponedjeljak se kod meteoropata mogu javiti glavobolja, razdražljivost i umor, a tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici biti će nešto jače izražene, a takve prilike nastavljaju se i u utorak.

Za razdoblje od 10. do 13. travnja najavljena je visoka koncentracija peludi u kontinentalnom dijelu zemlje, osobito peludi breze, pa se preporučuje oprez osobama alergičnim na tu pelud. Na Jadranu se očekuje visoka koncentracija peludi čempresa i bora, na južnom Jadranu i umjerena koncentracije peludi korova. (hina/metro-portal)

09.04.2010. 11:40:55
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh