« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
UMOR

Biometeorološka prognoza 31. kolovoza - 2. rujna

Toplo bi vrijeme kod meteoropata moglo izazvati umor i glavobolju, temperature i dalje prilično visoke

Biometeorološka prognoza od srijede do petka
Više o

vrijeme

,

biometeorološka prognoza

,

prognoza

U iduća tri dana u Hrvatskoj će biti uglavnom povoljne biometeorološke prilike, no toplo vrijeme kod meteoropata moglo uzrokovati umor i glavobolju, biometeorološka je prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda od srijede do petka.

U srijedu će biti povoljne biometeorološke prilike koje će većini ljudi, nakon dobrog sna, donijeti dobro raspoloženje i primjerenu radnu koncentraciju. Potrebna je zaštita od UV zračenja.

Iako će biometeorološke prilike u četvrtak biti razmjerno povoljne, u najtoplijem dijelu dana kod osjetljivijih meteoropata kao i kod kroničnih bolesnika može se javiti umor, manjak energije i glavobolja. Preporuča se prilagoditi dnevne aktivnosti temperaturnim uvjetima i zaštititi se od UV zračenja.

U petak će biometeorološke prilike biti razmjerno povoljne. Meteoropati bi se mogli žaliti na glavobolju i umor, a manje tegobe mogli bi osjećati i kronični bolesnici. Potrebno je zaštititi se od UV zračenja, prilagoditi prehranu temperaturnim uvjetima i uzimati dovoljno tekućine.

U iduća tri dana u unutrašnjosti zemlje i na sjevernom Jadranu koncentracija peluda ambrozije bit će visoka, a najpovoljnija situacija za alergičare bit će na krajnjem jugu zemlje.

30.08.2011. 11:32:41
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh