« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
RENESANSA

U četvrtak počinje Renesansni festival u Koprivnici

Ovo će biti druga godina festivala čija je većina sadržaja vezana uz 15. i 16. stoljeće, kada su i nastali bedemi i bastioni

Fotografija vijesti
Više o

renesansa

,

Koprivnica

,

Renesansni festival u Koprivnici

Između 1. i 5. rujna u Koprivnici će se održati Renesansni festival tijekom kojega će na povijesnim ostacima renesansnih fortifikacija koji se nalaze gotovo u samom središtu grada posjetiteljima biti ponuđen raznolik program, prenosi Hina.

Većina sadržaja bit će vezana uz 15. i 16. stoljeće, kada su i nastali bedemi i bastioni. Na festivalu sudjeluju brojne kostimirane skupine, obrtnici, povijesne postrojbe, glazbenici te brojni volonteri koji će dočarati život toga razdoblja u svim segmentima.

Povijesno utemeljeni kostimi, oruđe, oružje, glazbala, plesovi, jela pripremljena prema starinskim receptima i predstavljanje običaja ondašnjih vremena daju ovoj manifestaciji i edukativno značenje.

Renesansni festival, koji se održava pod pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Josipovića, već drugu godinu zaredom velikim se dijelom financira iz fondova Europske unije i to iz dva europska projekta - Culturevive II i Gradskog projekta Panonska paleta.

29.08.2011. 18:56:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh