« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
MMM

Biljke fantastičnog mirisa koje genijalno čiste kuću

Želtie da vam dom bude čist i mirisan? Za to vam ne trebaju čudotvorna sredstva iz trgovina, koristite biljke koje fantastično mirišu i besprijekorno čiste kuću

Lavanda fantastično čisti tepihe
Lavanda fantastično čisti tepihe (Arhiva)
Više o

čistoća

,

biljke

,

čišćenje

,

lavanda

,

klinčić

,

ružmarin

,

origano

,

lovorov list

,

menta

,

prirodna sredstva za čišćenje

,

eukaliptus

Biljke u kući daju jednu posebnu atmosferu i draž, nerijetko je ispunjavaju mirisima, a velik broj njih možemo i koristiti za kuhanje. Upravo među njima može se pronaći velik broj onih koje će uz odličan okus i miris ujedno biti i sjajno sredstvo za - čišćenje kuće.

Eukaliptus je poznat kao biljka koja ima antivirusna i antibakterijska svojstva. Dodajte ga u vodu i dobit ćete odlično sredstvo za čišćenje kupaonice sjajnog mirisa.

>> Bakina sredstva za čišćenje na prirodnoj bazi >>

Klinčić ima antiseptičko djelovanje i sjajno će poslužiti za uklanjanje plijesni. U litru vode dodajte pola žličice ulja klinčića i nanesite na mjesta gdje je izbila plijesan.

Lavanda može služiti za dezinfeksiju, a odlična je i za čišćenje. U dvije žlice sode bikarbone pomiješajte desetak kapi lavande i dodajte malo vode - dobili ste odlično sredstvo za čišćenje tepiha koje će im dati i svjež miris. 

>> Neočekivana sredstva za čišćenje >>

Lovorov list će očistiti moljce i ostale nametnike iz vaših ormara i ostatka kuće puno učinkovitije od bilo čega drugoga. 

Menta  ima svježu aromu, no uz to je i prirodni pesticid. Stakla ćete besprijekorno očistiti ako umiješate pola žličice mljevenih listića mente s limunom u malo vode. 

>> Eko savjet tjedna - ekološko čišćenje >>

Origano možete koristiti umjesto izbljeljivača kao bezopasnije i sigurnije sredstvo. 

Ružmarin može biti sjajno univerzalno sredstvo za čišćenje - pomiješajte lišće ružmarina s koricom naranče i malo octa, pa ostavite da stoji dva tjedna. Nakon toga pomiješajte s jednakom količinom vode i vaša će kuća blistati, a o fantastičnom mirisu da ne govorimo.

27.04.2015. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh