« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
shut up

Bilić uzvraća Terryu: Eduardo ne simulira

Izbornik hrvatske reprezentacije podsjeća veznjaka Chelsea da se nije javljao dok je Drogba padao za klub

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Slaven Bilić

,

Chelsea

,

Hrvatska nogometna liga

,

John Terry

,

Eduardo da Silva simulirao pad

,

Dudu iznudio jedanaesterac

Hrvatski izbornik nije mogao ostati hladan na izjave Johna Terrya.

Verbalna prepucavanja samo su metoda vršenja pritiska na sudca pred iznimno važan ogled u srijedu. Bilić je bio jasan; Eduardo ne simulira, niti je glumac.

Veznjak Chelsea je očito zaboravio na Drogbu, svojeg suigrača, koji je vrlo „kvalitetan" upravo u padanju u kaznenom prostoru.

Bilić je izjavio, kako piše The Sun, da se ne može reći da engleski igrači ne simuliraju.

Iako je Eduardo suspendiran na dvije utakmice neigranja, srećom po našu reprezentaciju, to vrijedi samo u klupskim okvirima u UEFA natjecanju.

„Znam Eduarda godinama i ako ga netko zna, ja ga znam. On se ne baca. Dobar je sportaš, profesionalac i uzor za fair play. Ponekad baš čeka kontakt. Možda nije bilo jedanaesterca protiv Celitica, no ne možete reći kako nije bilo dodira - objasnio je Bilić.

Englezi trebaju tri boda eda potvrde svoj odlazak na SP, ali i da se osvete za poraz od Hrvatske koji im je ugasio snove o europskom prvenstvu 2008. Ipak, Bilić ne ide na Wembley kao autsajder. Mada, osjetit će se da nema Modrića.

Podsjetimo još i na to da su Bilića htjeli mnogi klubovi Premiershipa, no izbornik je sve ponude odbijao. Prema izjavama izraelskih medija, Bilić je tražen i tamo, ali za mjesto izbornika reprezentacije nakon što je Izrael izgubio šanse za odlazak na SP u Južnu Afriku. No, Bilić ne okoliša:

 „Imam projekt, imam posao, imam ugovor i jedina stvar na koju se trenutačno fokusiram je završetak ove kvalifikacijske kampanje - zaključio je Bilić.

07.09.2009. 09:48:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh