« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
Bilić najavljuje

"Pronaći ćemo rješenja za Englesku"

Nakon blijede utakmice protiv Bjelorusije, izbornik je skupio dojmove i izvukao zaključke za veliko gostovanje na Wembleyju.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Cropix)
Više o

Wembley

,

Hrvatska-Engleska

,

kvalifikacije za SP

,

Hrvatska - Bjelorusija

Unatoč osvajanju tri važna boda u jednoj od težih utakmica kvalifikacija za SP, rijetko kada zadovoljna nacija teško je prihvatila jučerašnji nastup nogometnih izabranika.

Kritike na račun igre stizale su sa svih strana, a i sami igrači priznali su nakon utakmice da nisu zadovoljni kako su se prezentirali maksimirskoj publici.

Izbornik Bilić je sa stručnim stožerom analizirao detalje blijede pobjede do tri ujutro i zaključio da je Hrvatska ipak većim djelom kontrolirala utakmicu i bila blizu postizanju drugog pogotka, sve dok s terena nije odletio Vedran Ćorluka.

"Nismo rasturili Bjelorusiju, ali su igrači pokazali karakter i pobijedili unatoč velikom pritisku i nervozi. Nedostajalo nam je kreacije i lucidnosti, preširoko i previsoko smo napadali suparnika, ali smo na kraju ipak osvojili bodove i to je najvažnije", rekao je izbornik.

Iako je Hrvatska ostala na dobrom putu da se u kvalifikacijama izbori za 2. mjesto u skupini, dobar rezultat protiv Engleske bio bi zlata vrijedan. Međutim, optimistične najave stišale su se nakon što se u sastavu, uz ozljeđenog Luku Modrića, sigurno neće pojaviti ni pocrvenjeli Ćorluka.

"Njihovi izostanci veliki su hendikep za našu momčad. Ako rangiramo naše igrače po važnosti, Čarli je u Modrićevoj kategoriji, ali mi možemo i moramo nadomjestiti njihov izostanak", izjavio je Bilić, iako još nije odlučio koju će jedanaestoricu poslati u vatru protiv Engleza.

Gordi Albion opisao je kao momčad koja je pod Capellom promijenila način igre: "Oni više ne daju suparniku da se razmaše, imaju svoj stil, ali su izgubili dio kreativnog nereda koji ih je nekada krasio."

Motivacije za predstojeću utakmicu našima ne bi smjelo nedostajati. Osim što mogu osvojiti vrlo važne bodove za Južnu Afriku, imaju jedinstvenu priliku začepiti usta bahatim Englezima, koji su se poput Stevena Gerrarda razmahali izjavama: "Završimo posao protiv Hrvata, neka plate za ono što su nam napravili prije dvije godine."

06.09.2009. 18:06:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh