« Iza ogledala
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci
WASHINGTON

Bilderberg 2012: Sastanak tajnih vladara svijeta

Osiguranje je zatvorilo područje u krugu od pola milje od hotela Westfields Marriott, a svi gosti koji nisu dio sastanka „zamoljeni" su da napuste hotel

Fotografija vijesti
Više o

Bilderberška skupina

,

Bilderberg Group

,

Bilderberg

,

Bilderberg 2012.

,

Bilderberg sastanak Washington

Sastanak svjetske poslovne i političke elite u hotelu Westfields Marriott pokraj zračne luke Dulles blizu Washingtona na isto je mjesto doveo i brojne teoretičare zavjere, prosvjednike te pozamašan broj snaga sigurnosti.

Ovogodišnji miting grupe Bilderberg, koji je počeo u četvrtak, a završio u nedjelju, održava se svega 25 kilometara od američke prijestolnice, a prema vlastitom navođenju, okuplja „širok spektar vodećih građana svijeta na tri dana neformalnog druženja i diskusija o čitavom nizu problema svjetske politike i ekonomije", kako stoji na Bilderbergovoj stranici.

Kao što vam je već vjerojatno dobro poznato, grupa je svoje ime dobila prema istoimenom nizozemskom hotelu, gdje je davne 1954. upriličen prvi sastanak.

Držanje popisa uzvanika i tema o kojima se priča na ovim sastancima u tajnosti znatno je pridonijelo brojnim špekulacijama i zavjerničkoj reputaciji kakvu ovi sastanci uvijek imaju.

Kako to i priliči ovakvom skupu, sastanci Bilderberga redovito privlače i veliki broj prosvjednika, a ovogodišnji skup po tomu nije bio iznimka. Štoviše, Washington Times javlja kako osiguranje oko hotela nikad nije bilo jače zbog iznenašujuće velikog broja „nepozvanih gostiju".

Osiguranje je zatvorilo područje u krugu od pola milje od hotela, a svi gosti koji nisu dio sastanka „zamoljeni" su da napuste hotel. Prilikom pokušaja da se pribiliži hotelu, fotograf Washington Timesa je uhićen.

Neka od zvučnijih imena koja su prisustvovala ovogodišnjem sastanku su i Keith B. Alexander iz američke Nacionalne sigurnosne agencije, princ Philippe iz Belgije, harvardski profesor Niall Ferguson, kineski ministar vanjskih poslova Ying Fu, ruski šahovski velemajstor Gari Kasparov, senator iz Massachusettsa John Kerry, poduzetnik Peter Thiel te brojni drugi.

Kompletan popis gostiju možete pogledati OVDJE.

Vijesti Iza ogledala pratite na našem specijaliziranom Facebook profilu!!!

04.06.2012. 10:45:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Bel-Mordok
    04.06.2012. 22:11
  2. avatar
    dick whittington's cat
    04.06.2012. 22:17
    Teoretičari zavjera počinju sami sebe nadmašivati po bolesnim tumačenjima uobičajenih stvari.

    Dakle, skup koji bi trebao biti održan u tajnosti se doslovno prezentira javnosti očitim mjerama osiguranja te relociranjem gostiju hotela na druga mjesta.... da ti pamt stane! Pa pobogu, svaki imalo bogatiji industrijalac, a o šeicima da ne govorimo, bi napravio isto, jednostavno zbog svog komoda.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh