« Film
objavljeno prije 7 godina i 11 mjeseci
FILMSKA KRITIKA

Bijela zastava na Bijeloj kući

Kako u Hollywoodu obično biva, kad nabodu neku dobru ideju, odmah to moraju učiniti dvaput

Roland Emmerich je malo zakasnio
Roland Emmerich je malo zakasnio (Arhiva)
Više o

recenzija

,

Pad Bijele kuće

,

filmska kritika

Ako je netko zaslužio da mu se povjeri 150 milijuna dolara budžeta da na filmskom platnu razori Bijelu kuću, onda je to velemajstor filma katastrofe Roland Emmerich. Ne bi mu to doduše bilo prvi put, već je to učinio u „Danu nezavisnosti", ali jasno je da destrukcija Bijele kuće zaslužuje više od tek par kadrova.

No, kako u Hollywoodu obično biva, kad nabodu neku dobru ideju, odmah to moraju učiniti dvaput pa je i film o Bijeloj kući doživio sudbinu bezbrojnih drugih holivudskih „dupljaka.

Uglavnom, u takvim slučajevima tko prvi dođe do cilja, obično pokupi vrhnje, pa je tako i minutu stariji blizanac, neloši „Pad Olimpa" Antoinea Fuquae s Gerardom Butlerom kapitalizirao svoja tri mjeseca prednosti nad „Misijom" u dolasku u kina i zaradio korektnih 160-ak milijuna U$D, dok je „Misija" gadno flopnula s upola manjim prihodom.

No, hoćete li biti zadovoljni, drugo je pitanje. Uvodnih pola sata, sve do trenutka dok ne krene destrukcija Bijele kuće, prilično je traljav, ali kad krene akcija tu se Emmerich mnogo bolje snalazi pa spektakla, makar i klišejiziranog stvarno ne manjka.

U glavnom su ulogama Channing Tatum, Jamie Foxx, a hoće li Bijela kuća na kraju zaista pasti možete pročitati OVDJE.

 

19.07.2013. 11:04:59
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  Josip
  26.07.2013. 00:39
  Iako je publika, ali i kritika filma 'Pad Olimpa' dosta podijeljena, film jako dobro kotira na kino blagajnama. Baš sam ga neki dan pogledao i moram priznati da sam ostao ugodno iznenađen.
  Naravno, ako uzmete u obzir da idete gledati film koji veliča američku povijesti, domovinu i koji samo SAD 'kuje' u nebo. Ako to imate na umu, onda ćete zanemariti klišeje i patetičnost na koju ste se do sada već trebali priviknuti u filmovima poput ovoga.

  Gerard je odlično odigrao lik specijalca koji spašava predsjednika, ali i sveopću američku populaciju.

  Uz povelik broj klišeja i sveprisutnu patetičnost, Pad Olimpa svakako je film nabijen akcijom od samog početka, dok se u drugom dijelu akcija smiri i prelazi u igri 'mačke i miša' između spomenutog Gerarda Butlera i glavnog negativca.

  Ako nemate ništa pametnije za gledati, pogledajte, nemate što izgubiti, u moru groznih i dosadnih filmova, ovaj je miljama daleko, ako ništa barem je zanimljiv.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh