« Hi-tech
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca

Besplatno podučavanje za računalne i internet početnike

U osnovi Učionica sadrži upute, tzv. tutorijale na hrvatskom jeziku, za postizanje određenih radnji na računalu

Naučite korisiti računalo
Naučite korisiti računalo (Ginger.net)
Više o

tečaj

,

online pomoć

,

ucionica.net

je inicijativa nekolicine studenata Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, a pokrenut je u veljači 2008. godine.

U osnovi Učionica sadrži upute, tzv. tutorijale na hrvatskom jeziku, za postizanje određenih radnji na računalu. Tekstualni tutorijali na adresi www.ucionica.net razdijeljeni su u nekoliko koraka koji su i popraćeni slikama. Osim tekstualnih, postoje i video tutorijali koji ponekad omogućuju lakše pojašnjavanje pojedinih tema.

Ukoliko neka tema nije obrađena, postoji i opcija „pitajte učitelja" gdje posjetitelji mogu ostavljati svoja pitanja i prijedloge pri čemu odgovore primaju na e-mail adresu, ili Učionica objavi novi  tutorijal.

Sam karakter projekta je neprofitabilan i sve osobe koje su uključene u rad čine to volonterski. Svi koji na neki način žele doprinijeti stvaranju online baze znanja o računalima na hrvatskom jeziku pozvani su da se uključe u rad, s obzirom da se osim virtualne učionice uskoro planira i održavanje standardnih radionica podrške računalnog obrazovanja.

Zbog svoje nekomercijalne namjene, Učionici je omogućena besplatna promocija u sklopu Projekta 404 - jedinstvene platforme za poticaj razvoja interneta, tehnologije i hrvatskog društva u cjelini koja sadržajima neprofitnog karaktera pruža besplatno reklamiranje i PR kroz podršku partnera, internetskih portala i dizajnera promotivnih materijala. Dosad su promovirana 4 uspješna projekta a partnerski realizaciju medijski potpomaže 27 portala.

Projekte je moguće prijaviti putem online obrasca na adresi www.projekt404.org

12.02.2011. 10:20:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh