« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 4 mjeseca
WOW!

Besplatan način gubljenja kilograma

Gubljenju kilograma, osim vježbanja i kalorijski reducirane prehrane, bitno pridonosi i unošenje pola litre vode prije svakog obroka

Ovo je sve što vam treba
Ovo je sve što vam treba (FreeDigitalPhotos)
Više o

voda

,

mršavljenje

,

gubljenje kilograma

,

voda prije obroka

Dijete obično povezujemo s nabavkom namirnica koje nisu baš jeftine, no čini se da se tu radi o mitu kojeg treba pod hitno raskrinkati - mršavljenje može biti besplatno.

Istraživanje provedeno na Sveučilištu u Birminghamu pokazalo je da gubljenju kilograma, osim vježbanja i kalorijski reducirane prehrane, bitno pridonosi i unošenje pola litre vode prije svakog obroka.

U istraživanju sudjelovalo je 84 osoba s problemom pretilosti. Tijekom 12 tjedana njih 41 je konzumiralo veće količine vode prije jela, a njih 43 je dobilo uputu da prije nego krenu s jelom zamisle kako im je želudac već pun.

Oni koji su pili više vode prije sva 3 obroka tijekom istraživanja u prosjeku su izgubili oko 4,3 kilograma, dok su oni sa zamišljenim punim želucem izgubili u prosjeku 0,8 kilograma. 

Sudionici istraživanja pili su isključivo vodu iz slavine, dok su flaširana i mineralna voda bile zabranjene.

Ljepota ovog saznanja je upravo u jednostavnosti. Ako ćete piti vodu prije obroka izgubit ćete kilograme. 

Kada to pravilo uklopite u stil života kojeg obilježavaju fizička aktivnost i zdrava prehrana, izgubit ćete više kilograma. Stvarno ga nije teško uklopiti u naš užurbani način životaobjašnjava Helen Parretti, profesorica sa Sveučilišta u Birminghamu.

01.04.2017. 13:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh