« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
OSJETIO ŽELJU

Berlusconi želi biti posrednik između Izraela i Palestine

Na kraju trodnevne turneje izraelskim i palestinskim područjima, Berlusconi je Italiju ponudio kao posrednika u dogovoru dviju zemalja

(Getty Images)
Više o

Silvio Berlusconi

,

Mahmud Abas

,

izraelsko-palestinski sukob

,

posrednik

Talijanski premijer Silvio Berlusconi u srijedu je rekao da je spreman susresti se s izaslanstvima obiju strana u izraelsko-palestinskom sukobu te je ponudio svoju zemlju za posrednika u nastojanju da se postigne mirovni sporazum.

Berlusconi je na zajedničkoj konferenciji za tisak s palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom u Betlehemu rekao da je za boravka u Izraelu osjetio "želju" da se krene naprijed, pokrenu pregovori i brzo postigne sporazum.

Berlusconi, koji je prije posjeta Izraelu izraelsku politiku naseljavanja ocijenio "pogreškom" koja bi mogla biti prepreka bilo kojem budućem mirovnom dogovoru, na konferenciji za tisak je rekao da razumije važnost zaustavljanja širenja izraelskog naseljavanja što je nazvao "temeljnim uvjetom za pokretanje produktivnih pregovora".

On je ponovio i svoj poziv za donošenje nekog oblika Marshallova plana za Palestince. "Pozivam sve zemlje da podrže palestinsko gospodarstvo. Neće biti mira bez napretka", rekao je.

Berlusconijev jednosatni sastanak s Abasom u Betlehemu bio je posljednja točka njegove trodnevne turneje izraelskim i palestinskim područjima. (hina/metro-portal)

03.02.2010. 20:37:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh