« Glazba
objavljeno prije 6 godina i 1 mjesec
SJAJAN KONCERT!

Bergenska filharmonija oduševila zagrebačku publiku

Vjerujemo da se svi nadaju da će Bergenska filharmonija i Viktoria Mullova ponovno svratiti u Zagreb, gdje su se već udomaćili

Sjajna večer u Lisinskom
Sjajna večer u Lisinskom (Metro)
Više o

KD Vatroslav Lisinski

,

Bergenska filharmonija

,

Viktoria Mullova

Bergenska filharmonija, sinoćnji gost dvorane Lisinki jedan je od najstarijih i najpoznatijih orkestara na svijetu, a zagrebačkoj se publici predstavila uz poznatu rusku violinisticu Viktoriu Mullovu pod ravnanjem šefa dirigenta Edwarda Gardnera.

Bergenska filharmonija osnovana je daleke 1765. u Bergenu, drugom po veličini gradu u Norveškoj, a u zadnja dva i pol stoljeća stekla je zavidnu reputaciju i redovito nastupa u najpoznatijim svjetskim koncertnim dvoranama.

U skladu sa svojom reputacijom imaju i šefa dirigenta koji je jedan od najtalentiranijih u svojoj generaciji - Engleza Edwarda Gardnera.

Sinoćnji nastup započeo je uvertirom iz Romea i Julije Pjotra Iljiča Čajkovskog, da bi im se u 
'Koncertu za violinu i orkestar u d-molu' Jeana Sibeliusa pridružila virtuozna solistica Viktoria Mullova.

Nakon dugog pljeska Viktoria Mullova izvela je i kompoziciju svog supruga na bis, a za kraj su došli Simfonijski plesovi Sergeja Rahmanjinova, još jedna od omiljenih točaka Bergenske filharmonije koja je poznata po sjajnom izvođenju ruskih kompozitora.

Zagrebačka je publika dugotrajnim pljeskom uspjela izvući još i bis na kraju, pa vjerujemo da se svi nadaju da će Bergenska filharmonija i Viktoria Mullova ponovno svratiti u Zagreb, gdje su se već udomaćili.

16.04.2018. 14:31:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    B G
    17.04.2018. 15:16
    Viktoria Mullova je izvela kompoziciju svoga sina Misha Mullov Abbado a ne supruga!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh