« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
NASTAVAK AKCIJE

Beograd: Pretrage u potrazi za Ratkom Mladićem

Srbijanski mediji navode da je pretražen i stan Branislava Puhala, šefa Mladićeva osiguranja tijekom rata u BiH

(Wikipedia)
Više o

Ratko Mladić

,

Lov na veprove u Kaledoniji

U Beogradu je, u sklopu istrage financijskih tokova potpore odbjeglom haaškom optuženiku Ratku Mladiću, obavljena pretraga na pet lokacija te je provjereno nekoliko privatnih i pravnih osoba, potvrdio je Hini glasnogovornik srbijanskog državnog odvjetništva za ratne zločine Bruno Vekarić, ne navodeći detalje akcije.

Kako su objavili srbijanski mediji, pretragama koje su provedene u petak obuhvaćen je, između ostalog, stan Branislava Puhala, koji je bio šef Mladićeva osiguranja tijekom rata u Bosni i Hercegovini, kao i jednog poduzeća iz Zemuna.

>> Odbijen zahtjev za proglašenjem Mladića mrtvim

Poduzete aktivnosti predstavljaju nastavak akcije na pronalaženju i uhićenju Ratka Mladića, objavili su srbijanski mediji.

Ratko Mladić, bivši vojni zapovjednik bosanskih Srba, optužen je za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti, uključujući i optužnicu za genocid. Zajedno s bivšim čelnikom bosanskih Srba Radovanom Karadžićem optužen je za genocid u Srebrenici 1995. zbog pokolja 8.000 Bošnjaka, kao i za 43-mjesečnu opsadu Sarajeva. Mladić je još u bijegu, a Karadžić je uhićen u Srbiji u srpnju 2008. i u pritvoru je u Den Haagu. (hina/metro-portal)

13.09.2010. 18:53:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh