« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci
PROMETNA KULTURA

Beč pokrenuo kampanju za ispričavanje sudionicima u prometu

U kampanji pod nazivom "Isprika nikad nije pogrešna" austrijski glavni grad poziva svoje stanovnike da ublaže napete situacije i izbjegavaju sukobe na ulici

Fotografija vijesti
Više o

promet

,

Beč

,

biciklisti

,

pješaci

,

prometna kultura

Bez obzira na to što ga svjetske publikacije redovito proglašavaju jednim od najugodnijih gradova za život, gradske vlasti u Beču žele dodatno poboljšati ponašanje svih sudionika u prometu, prenosi Hina.

U kampanji pokrenutoj u četvrtak pod nazivom "Tschuldigen ist nie verkehrt" (Isprika nikad nije pogrešna), austrijski glavni grad poziva svoje stanovnike da ublaže napete situacije i izbjegavaju sukobe na ulici. U kampanji se daju neki savjeti, poput - "Smješkajte se kao na Božić", "Mahnite rukom" ili "Recite - oprostite... čak i ako vas nitko ne sluša".

Na plakatima su prikazani pješaci, vozači automobila i biciklisti u problematičnim situacijama koji u ruci drže veliki komad papira u stripu na kojem piše "Tschuldigen (u bečkom žargonu izraz za "Oprostite") i "Passt schon" ("Nema veze").

U Beču - suprotno od većine velikih europskih gradova - nema pretjeranih prometnih gužvi, a javni je prijevoz vrlo dobar, no stalno postoje međusobne pritužbe vozača i biciklista zbog međusobnog neuvažavanja, a lokalni tisak uredno bilježi svako žešće rječkanje korisnika gradskih prometnica, koje povremeno preraste i u lakši fizički sukob.

31.05.2012. 21:55:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh