« Život
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
Happy end

Bebi zalijepili mozak i spasili život

Koristeći revolucionarnu tehniku, liječnici su upotrijebili specijalno ljepilo histoakril, kako bi zatvorili rupu u mozgu koja bi inače usmrtila bebu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Daily Mail)
Više o

mozak

,

beba

,

ljepilo

Dafi Evans imao je malformaciju na mozgu, gdje su nedostajale kapilare između arterija i vena čime se ubrzavao protok krvi pa mozak nije imao dovoljno vremena da se opskrbi kisikom i hranjivim tvarima. To može dovesti do vode u mozgu te ogromnog pritiska na srce što pak može završiti kobno.

No, 16 mjeseci kasnije Dafi se normalno razvija, a njegovi roditelji oporavak opisuju kao čudo. Naime, još dok je bio u maternici liječnici su otkrili tamnu mrlju na njegovom mozgu. Slučaj je zahtijevao hitnu operaciju odmah nakon rođenja, kako bi se povećale šanse za preživljavanje.

Procedura je uključivala umetanje cjevčice u mozak te istiskivanje ljepila kako bi se oštećeni dijelovi sanirali. Dafi se nakon toga odmah oporavio i pušten je kući. Sada je živahna beba premda će trebati dodatne tretmane.

Dr. Brew, neuroradiolog, koji je na taj način liječio oko 50-tak djece, dodaje kako je procedura prilično stresna no rezultati su ohrabrujući: ˝Prije ovog tretmana djeca izgledaju kao da su na samrti, no često se preko noći, odmah oporave.˝

04.12.2009. 06:48:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh