« Svijet
objavljeno prije 12 godina
OHRABRUJUĆE PORUKE

Barroso: Želimo Grčku u eurozoni

"Htio bih vrlo jasno potvrditi da mi želimo da Grčka ostane u euro zono. I Europska unija će učiniti sve što može da to tako bude", rekao je predsjednik Europske komisije

Fotografija vijesti
Više o

eurozona

,

Europska komisija

,

Grčka

,

Jose Manuel Barroso

Ukoliko Atena bude izvršavala svoje obveze prema Uniji, EU će poštivati sve što je obećala Grčkoj, rekao je danas predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso, prenosi Hina.

"Što se Grčke tiče, htio bih vrlo jasno potvrditi da mi želimo da Grčka ostane u euro zono. I Europska unija će učiniti sve što može da to tako bude. Poštivat ćemo svoje obveze prema Grčkoj i očekujemo od grčke vlade, sadašnje i budiće, da zajedno ispunimo dogovorene uvjete za financijsku pomoć", rekao je Barroso.

Kazao je da EU uvažava volju grčkog naroda i njihov izbor, ali da isto tako mora imati na umu volju 16 ostalih država euro zone koje su pristale na uvjete za davanje financijske pomoći Grčkoj.

Dugogodišnja gospodarska kriza u Grčkoj pretvorila se u političku krizu nakon što su stranke koje se protive odredbama paketa pomoći vrijednog 130 milijardi eura na izborima 6. svibnja dobile veliku podršku glasača. Zemlja je trenutno bez vlade i sve su veći izgledi da bi mogla uzmaknuti pred obvezama vezanih uz paket pomoći.

Novi izbori u Grčkoj zakazani su za 17. lipnja. Vođa ljevičarske SYRIZA-e Alexis Tsipras je pozvao na kraj "barbarske" politike štednje za koju tvrdi da vodi zemlju bankrot.

17.05.2012. 22:51:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh